Kılıçdaroğlu'ndan Sağduyu

Kılıçdaroğlu, daha önce bizzat kendisinin dile getirdiği Suriye ve Afganlılar başta olmak üzere büyük bir yabancı kitlesinin oy kullanacağı söylentisinin asılsız olduğunu yine kendisi düzletti.

Kılıçdaroğlu'ndan Sağduyu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

 “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz. 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok. Öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız.”

Kılıçdaroğlu, bu konuda bazı kesimler  tarafından özellikle sosyal medyada paylaşılıp yabancı düşmanlığı ve ırkçılık politikasına malzeme yapılmaması adına duyarlı bir yaklaşım göstererek bu konunun abartıldığı gibi olmadığını ve rakamların seçimin sonucuna etki değeri olmayacak kadar az olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ırkçı söylemlerini çürüttü hem de sosyal medyada bu konuda paylaşılan yalan-yanlış bilgilerle toplumda gerginlik yaratan ve bu meseleyi muhalifliğin merkezine oturtan kesimleri boşa çıkardı.