Kılıçdaroğlu Dışlanıyor mu?

Devamlı toplanan 6'lı masa aylardır bir aday belirleyemedi. CHP Genel Başkanlı Kemal Kılıçdaroğlu, zaman zaman aday olmak istediğini söylese de bu konu netleşmedi. Kılıçdaroğlu, bu önerisini dün de yineledi. Kemal Kılıçdaroğlu '6'lı masa uzlaşırsa ben hazırım' diyerek adaylığa bir kere daha göz kırptı.

Kılıçdaroğlu Dışlanıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Onun bu açıklamalarına masanın en güçlü ikinci lideri İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener cevap verdi. Akşener "Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair bir konuşma yapmadık.”dedi.

 Meral Akşener, aday olarak ise kendisini önerdi. Akşener "Ben de hazırım. Masa bana teklif ederse onur duyarım" şeklinde açıklama yaptı.

Tartışmalara Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da katıldı. Zor bir seçimin kendilerini beklediğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i uyararak "Şu kanaat son derece yanlış olur; 'Çok kolay  kazanılacak bir zafer var ve kim olursa olsun seçimi kazanır.' Hayır! Türkiye'de hiçbir seçim kolay değil. Çantada keklik değil. Zor bir seçim kampanyası olacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun bu açıklamasıyla Akşener’in kendi ismini öne çıkarması ya da Mansur Yavaş isminde ısrarcı olması da gösteriyor ki bu seçim Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı yönünde de zor bir seçim.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakan tek kesim CHP üst yönetimi. Bunların da bir bölümü samimi olarak Cumhurbaşkanlığının Kılıçdaroğlu’nun hakkı olduğunu söylerken, bir kısmı da “aday olsun ve kaybetsin ki gitsin ” düşüncesiyle aday olmasını istiyor.

Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı konusunda önümüzdeki günlerde hem kendi hem de partisi somut çıkışlar yapmazsa gözler Mansur Yavaş’a kayacak gibi.