Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının ikincisinin Elazığ'da hizmete başlaması ile birlikte Hayvan hastalıklarının yayılımının engellenmesi, kayıt dışı hayvan hareketlerinin önlenmesi, hayvanların aşılanıp aşılanmadığının kontrol edilmesine yönelik denetimleri artırdıklarına dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç,  Kurban Bayramı öncesinde Yol Kontrol Noktalarından geçecek vatandaşlara, küpesiz hayvanları ile  şehirlerarası seyahat etmemeleri konusunda uyardı. 

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

Hayvansal hareketliliğin kontrolü amacıyla Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının ikincisi Elazığ’da hizmete başladı ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

“KAYIT DIŞI HAYVAN HAREKETİNE MÜSAADE ETMİYORUZ”

Geçiş güzergahı üzerinde bulunan noktada Hayvan sevkiyatı yapan vatandaşların Veteriner sağlık raporunun alınıp alınmadığının kontrolü, Hayvan hastalıklarının yayılımının engellenmesi, kayıt dışı hayvan hareketlerinin önlenmesi, hayvanların aşılanıp aşılanmadığının kontrol edilmesi amacıyla ikincisi Elazığ’da kurulan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SIKI DENETİM 

Ülkemizin doğu illerinden batısına doğru yapılan hayvan hareketleri Çağlar yol kontrol ve denetim istasyonunda kontrol ediliyor. 24 saat esasına göre çalışan yol kontrol ve denetim istasyonunda sürekli en az iki veteriner hekim görev yapıyor. Uygulamanın başladığı ilk günden bugüne birçok kontrolün yapıldığı noktada kural dışı hareket eden vatandaşlara gerekli cezai müeyyide işlemleri yapılırken hastalık tespit edilen hayvanlar ise Veteriner Hekim gözetiminde kesime götürülüyor.

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

KILIÇ:“ 7/24 HİZMET SUNMAKTAYIZ”

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bakanlığımızın ana hizmet birimi olup, taşrada önemli görevleri üstlenen illerden bir tanesi. Bu anlamda çok önemli bir misyon görevi daha üstlenmiş bulunmakta. Özellikle Elazığ Çağlar Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyon Birimi olarak gece gündüz 7/24 hizmet sunmaktayız. Bu anlamda özellikle ilimizin doğusundan batısına hayvan hareketlerinin çok yoğun bir şekilde yapıldığı karayolu üzerinden gelen hayvanların hem sağlık yönünden, hem aşılama kayıtları yönünden hem veteriner sağlık raporları yönünden kontrolleri gerçekleştirilmektedir.” dedi. 

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

1 NİSAN’DAN BUGÜNE BİN 50’NİN  ÜZERİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlimizin doğusundan batısına kadar olan bölgenin tamamında hayvan geçişlerinin kontrol altında tutulduğunu ifade eden Kılıç,“ Bu birimimizde bulunan arkadaşlar her daim 2 veteriner hekim olmak üzere 7/24 görev almaktadırlar. İlimizin doğusundan batısına kadar olan bölgenin tamamında hayvan geçişleri  kontrol altında tutuluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Kontrol Denetim İstasyonu’nda 1 Nisan’dan bugüne kadar bin 50’nin üzerinde denetim gerçekleştirildi. Bu denetimler içerisinde özellikle halkımızın ihtiyaç duyduğu sağlıklı hayvansal gıdaya erişimle ilgili olarak İl Müdürlüğümüz önemli çalışmalar ve gayretler sarf etti. Bu çalışmalar neticesinde özellikle hastalıkların doğudan batıya gidişi engellendi, hastalıklı hayvanların geçişine müsaade edilmedi ve hastalıklı hayvanlar için bulundukları bölgede, kontrol noktasında idari yaptırımlar uygulandı ve kurallar çerçevesinde kesimlerinin gerçekleştirilmesine yönelik işlemler yapıldı.” dedi.  

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DENETİMLER ARTACAK 

Denetimlerin Kurban Bayramı öncesi daha da artacağını ifade eden Kılıç, “Hizmetlerimiz Kurban Bayramının yaklaşması münasebetiyle daha da artacak. Günlük olarak Yol Kontrol ve Denetim İstasyonumuza giren araç ve tır sayısı oldukça fazla. Ama biz burada gerekli tedbirleri alıyoruz. 7/24 esasına göre çalışan arkadaşlarımıza takviye etmek üzere gerek merkezimize gerek merkez il ve ilçelerimize gerekse il dışından görevlendirme yapmak suretiyle buradaki kontrol noktasını aktif bir şekilde tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Bakanlığımızın çok yoğun bir desteğini görüyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Yol Kontrol Noktasındaki faaliyetlerin tamamını 7/24 canlı olarak izlemekte ve takip etmektedirler. Bizlere de aynı zamanda yol göstererek almamız gereken tedbirler konusunda gerekli uyarıları yapmaktadırlar.” diye konuştu.  

Kılıç: Küpesiz Hayvanlara Geçiş İzni Yok

“KÜPESİZ HAYVANLARIYLA ŞEHİRLERARASI SEYAHAT EDİLMEMESİ KONUSUNDA ÜRETİCİLERİ UYARIYORUZ”

Ali Kılıç son olarak,“ Çiftçi kardeşlerimizden şunu rica ediyoruz: özellikle Kurban Bayramı döneminde Yol Kontrol Noktalarından geçecek vatandaşların hayvanları için veteriner sağlık raporunu almalarını, aşı ve küpe kayıtlarını yaptırmalarını, küpesiz hayvanlarıyla şehirlerarası seyahat etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Kontrol bölgesine girdikten sonra mümkün olduğunca orada bulunan veteriner hekim arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını temenni ediyoruz. Çünkü bütün bunlar, kontrol ve denetim gerçekleştikten sonra üretici kardeşlerimizi ve hayvancılık yapan çiftçi kardeşlerimizi kontrol istasyonumuzda en fazla 5-10 dakika tutuyoruz ve ardından arkadaşlarımızı en kısa sürede gidecekleri noktaya doğru hareket ettiriyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın ilgi ve alakasını, üreticilerimizin de bu konudaki yardımlarını bekliyoruz.” dedi.