Keşke Yapmasaydınız…

Başta Kültür park, Harput Arasta Çarşısı, Şehit Fethi Sekin ve Cip mesire alanlarını ile elektrikli ELBÜS otobüslerini işleten Elazığ Belediyesine ait EBUAŞ şirketi, belediyenin birçok biriminde hizmet eden çok sayıda personel istidam etmekte.

Keşke Yapmasaydınız…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda EBUAŞ şirketin mülkiyetinde olan ve dolayısıyla sivil plaka ile çalışan ELBÜS şoförleri iş bırakma eylemi yapmışlar. Bunun sebebi ise belediyeye ait kadrolu işçilerin bulunduğu BELPER bünyesine geçmek talebi.

Şehrin en önemli güzergâhında yolcu taşıyan ELBÜS’ler çalışmayınca vatandaşlar da haliyle mağdur oldu. Bu durum karşısında Elazığ Belediyesi seferlerin aksamaması için aldığı önlemlerin ardından iş bırakma eylemi yaparak toplu ulaşımı aksatan şoförler hakkında haklı olarak yasal işlem başlattı.

İnsanların kendini daha güvende hissedeceği bir işte çalışması elbette en doğal hakkı.  EBUAŞ A.Ş.  belediyenin şirketi olması hasebiyle işini doğru ve düzgün yapan personelini asla mağdur etmeyecek bir kurumsal kimliğe sahip ve iyi yönetilen bir şirket.

Bugün BELPER bünyesine geçmek için iş bırakan ve halkımızı  mağdur eden personellerin tümü işe girerken EBUAŞ bünyesinde ve sadece ELBÜS’te şoförlük yapacaklarını bile bile işe girdiler. Ve belki bu işe girmek için araya hatırlı kişileri de koydular. Tüm bunlara rağmen, hem belediyeyi zor durumda bırakmak hem de toplu ulaşım gibi halkın hayatını olumsuz etkileyecek bir eylemi yapmak çok doğru bir tavır olmamış. 

Bu personelin, ilgili şirketten başta maaş olmak üzere özlük haklarında bir düzenleme yapma talepleri olabilir hatta bunu yaparken yasal haklarını da sonuna kadar kullanabilirler. Ancak bunu yapmak yerine işi bırakmaları kendileri için de aileleri için de çok iyi olmadı. Umarız hatalarını anlar ve işlerini yapmaya devam ederler. Zira yaptıkları bu eylem, tazminatsız iş haklarının feshine kadar gidebilir.