'Kent Uzlaşısı' Oluyorsa 'Dava Uzlaşısı' da Olur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına güçlü bir adayla çıkmayan DEM Parti'ye CHP'den jest gecikmedi.

'Kent Uzlaşısı' Oluyorsa 'Dava Uzlaşısı' da Olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li yöneticiler, İstanbul’da ilçeler üzerinden bir işbirliği formülünün ortaya çıkabileceğini üzerinde duruyor. Bu kapsamda CHP, kalan İstanbul ilçe adaylarını DEM ile birlikte belirleme kararı aldı.

CHP'liler, DEM Parti’nin 'kent uzlaşısı' tarifini benimseyerek partinin tarifine uyan, tabanının destekleyebileceği ve onların da uzlaşacağı adayların İstanbul’un kalan ilçelerinde gösterilmesinin mümkün olduğu söylüyor.

Buna göre; İstanbul'da adayları henüz belirlenmeyen Avcılar, Adalar, Bakırköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kadıköy, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda adaylar, DEM Parti'den gelecek fikirlerle şekillenecek.

Bu anlaşmada geçen “kent uzlaşısı” formülünü hala bir uzlaşmaya varamayan Ak Parti ve YRP “dava uzlaşısı” şekline dönüştürerek iki partinin de sıcak baktığı, saygı ve güven duyduğu adaylarda uzlaşabilir.  Ak Parti İstanbul  İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin geçmişte Saadet Partisi Gençlik Kolları başkanı olduğu düşünülürse  bu formül çok kolaylıkla hayata geçirilecek bir formül olarak karşıdan tebessüm ediyor.

Burada tek sorun Ak Parti’nin tüm İlçe adaylarını açıklamış olması. “Kimi, geri çekelim?” gibi bir karşılık ve itiraz gelebilir. Ama biz buna boşuna “dava uzlaşısı” demedik.

Dava adamı odur ki liderin makul ve mantıklı talebine itaat eder, fedakârlık gösterir.  Ama fedakârlık yapacak ismi de mağdur etmemek gerekir. Bu isme İBB’de genel sekreter ya da genel sekreter yardımcılığı ya da sonraki genel seçimlerde milletvekilliği garantisi verilince neden olmasın ki. Bu yapılmazsa ve İmamoğlu yeniden seçilirse artık Özgür Özel bile tutamaz.