HDP: 'Daha Sıkı Sarılacağız'

6'lı masanın dağılmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, olağanüstü topladığı  Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

HDP: 'Daha Sıkı Sarılacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Sancar, "Gün umudu ve ortak mücadeleyi daha da büyütme günüdür. HDP, bu konuda üzerine düşen bütün sorumlulukların farkındadır ve bu sorumlulukları yerine getirecek birikime, iradeye ve kararlılığa sahiptir. Kimsenin herhangi bir şekilde umutsuzluğa, güvensizliğe kapılmasına hiçbir şekilde gerek yok" dedi.

Bu açıklamanın ardından benzer bir açıklama da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, "Dünden daha fazla birlik olacağız, daha sıkı sarılacağız birbirimize. Sen ben yok, biz varız ve birlikte başaracağız." dedi.

Biri, “gün umudu ve ortak mücadeleyi daha da büyütme günü” derken bir diğeri de “daha sıkı sarılacağız birbirimize.” diyerek zahirde 5’li masa gibi duran oluşuma “6. Biziz” diyerek umudu yeşertmeye çalışıyorlar.

Bu tabloda görünen o ki İyi Parti, Millet ittifakından ayrılmakla hem Kılıçdaroğlu’na olan muhalefet şerhini koymuş hem de masanın altında sakladıkları ortağı ifşa etmiş. 

Bu saatten sonra ve HDP’li iki ismin “canınızı sıkmayın biz varız” mealindeki açıklamalarıyla 6’lı masadaki sayı 5’e düşmemiş, HDP’nin aleni desteğiyle 6’da sabit kalmıştır.