Kavga Göstermelik mi?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in 'HDP'lilere bakanlık verilebilir' açıklamasıyla başlayan tartışma sürüyor.

Kavga Göstermelik mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekin'in sözleri sonrası Millet İttifakı'nda çatlak oluşurken, başta Koray Aydın olmak üzere İyi Parti'den konuya ilişkin peş peşe çıkışlar geldi.

Gürsel Tekin'in ifadeleri, son olarak partisinin il başkanlarıyla bir araya gelen Meral Akşener'in de gündemindeydi.

HDP'nin olduğu masada olmayacaklarını belirten Akşener, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı." ifadelerini kullandı.

Akşener'in tartışmaya ilişkin sözlerine bu sefer de HDP cephesinden yanıt geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Akşener'i ve partisini eleştirdi.

Kaya, Akşener'in açıklamasını alıntılayarak, "Ve biz demokratik, özgür, huzurlu bir ülke istiyoruz öyle mi?" dedi.

Sonunda bu tartışma  nereye kadar sürer  bilinmez  ama görünen  o ki iki taraf da geri adım atma niyetinde değiller.

HDP, “Biz varsak ve olacaksak bizim de bir-iki sözümüz ve talebimiz olacak” derken İyi Parti, “Siz varsanız biz yokuz” restini çekiyor.

Ancak İYİ Parti de biliyor ki HDP’nin desteği olmadan seçim kazanılmaz ve kendisi o çok istediği başbakanlık koltuğuna oturamaz.

Yine herkes biliyor ki yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul seçimlerinin CHP tarafından kazanılmasında İYİ Parti ile HDP aynı sandığa oy attılar ve ittifakı o zaman sağladılar. Yani İYİ Partinin seçmeni  ile HDP’nin seçmeni CHP sandığında pekâlâ birleşti.

 Olaya bir de CHP penceresinden bakalım: CHP’li Gürsel Tekin’in, HDP’ye bakanlık önerisi sorulduğunda Kılıçdaroğlu, “Hayır efendim. Karar alınırken 6 lider oturup konuşacağız” dedi.  Bu cümleden “asla olmaz” gibi bir duruş çıkar mı? Tabi ki hayır. Kılıçdaroğlu “hayır” demedi ve tepki göstermedi. Çünkü Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin desteğine güveniyor. 

İYİ  Parti cephesine bakalım: İYİ Parti’den Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Yavuz Ağıralioğlu’nun tepkilerine gelince, bu çıkışın 6’lı masayı dağıtacağı gibi bir beklentiye girmesin kimse. Merhum Erbakan’ın ifadesiyle bunlar “hoş ama boş” tepkiler. Yavuz Ağıralioğlu ile Koray Aydın daha önce de benzer çıkışlar yapmışlardı, ne oldu? Yavuz Ağıralioğlu genel başkan yardımcılığı görevinden alındı, Koray Aydın pasifize edildi. 

Sonuç: CHP kadar İYİParti de HDP’ye muhtaç ve belki mecbur… Kısaca şimdilik ortalıkta görünen bir kayıkçı kavgası var ise de günün sonunda sandıkta buluşma ve belki kutlama programı heybede bekliyor.