Fatura Siyasilere Kesilecek

Ülke tüm hızıyla Haziran 2023 seçimlerine giderken bazı bürokratların duyarsızlıkları ve vatandaşa çıkardıkları zorlukların faturası sandıkta siyasilere kesilecek gibi gözüküyor.

Fatura Siyasilere Kesilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz 18 Haziran 2023 seçimlerine giderken seçmenlerin önemli bir bölümü kararını vermiş gözüküyor. Yüzde 20’lere ulaşan bir kararsız kesimi ise son dönemeçte Cumhur ittifakının atacağı adımlara bakarak oyunun rengini belirleyecek.

Fatura Siyasilere Kesilecek

SEÇİMLERE BÜROKRASİ ETKİSİ

2023 seçimlerinde halkın siyasi tercihinde en önemli etken, bürokratların başarı ya da başarısızlıkları olacak.

24 Ocak 2020 depremi ve sonrasında yaşanan pandemi sürecinde her kesimde yaşanan mağduriyetler, birçok bakanlığın aldığı kararlar ve desteklerle en aza indirilmeye çalışılmasına rağmen, ilimiz bürokrasisinin hantallığı, halka tepeden bakması, ulaşılamaz olması ve sadece kendisini o makama taşıyan siyasilere karşı sorumluluk hissedip halkı önemsemesi, birçok kez gündeme gelmiş ve kamuoyundan tepki almıştı.

Fatura Siyasilere Kesilecek

BÜROKRATİK OLİGARŞİ HÜKÜM SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  eski Türkiye’de kaldığını ifade edip Yeni Türkiye’de asla olmayacak dediği bürokratik oligarşi ne yazık ki son beş yılda yeniden geri döndü. 
Birçok kurum müdürüne ulaşmak mümkün olmadığı gibi lüks makam odaları ve lüks makam arabalarıyla hep gündemde oldular.

Halkın sorunlarını dinleme ve bu problemleri çözme yerine resmi açılış ve protokol törenlerinde boy göstermeyi ve özellikle medyada sıklıkla yer alıp sosyal medyada sık sık paylaşım yapmakla görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini düşünen  vizyonsuz bazı bürokratlar sebebiyle halkımız, tepkisini sandıkta siyasilere göstermeye hazırlanıyor. 

Fatura Siyasilere Kesilecek

 NEREDEN BULUYORLAR?
Ak Parti döneminde atanan birkaç bürokrat hariç birçoğunun ehliyet ve liyakat konusunda sorun ve sıkıntısı olmakla birlikte sorun çözme dirayet ve ferasetleri de bulunmuyor. 
Tüm bu olumsuzlukları bilinmesine rağmen siyasilere yakınlıkları, özel ilişki ve hukukları ya da siyasilere yaptıkları şirinlik karşılığında bürokrasiye atanan bazı isimlerin yanlış uygulama ve kamuoyunda olumsuz imajlarının faturası yine siyasilere kesiliyor.

Elazığ’da hangi bürokratı hangi siyasinin atadığı ve tüm yanlışlarına rağmen arkasında durduğunu hemen herkes biliyor. Dolayısıyla o bürokratın tüm olumsuzlukları, devlet memuru  olması dolayısıyla bürokrata değil onu o makama atayan siyasilere çıkartılıyor. 

Bürokratı görevden alma ya da başka bir göreve atama yetki ve gücü elinde bulunmayan halkımız ise bunun sonucu olarak bu atamanın siyasi kahramanı ve partisini sandıkta cezalandırmaktan başka bir seçeneği kalmıyor.

Şehre hiçbir katkısı olmadığı gibi kendi bakanlıklarının halka sunduğu kolaylıkları dahi halkımıza yansıtmakta başarısız olan  kişilerin bürokrat atanmasına bir anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, “Bu isimleri nasıl ve nereden bulup da il ya da bölge müdürü yapıyorlar” diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.

DEMİRBAĞ DA İSYAN ETMİŞTİ
Bürokratların yeterince çalışmadığı gibi halkın problemlerine eğilmedikleri konusunda Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ da bir TV konuşmasında şikâyetlerini dile getirmiş ve “Göreve gelmek için her türlü şirinliği yapıp kendilerini bulunmaz hint kumaşı olarak lanse eden ancak atandıktan sonra başarısız olan bürokratlar arasında atanmasından pişmanlık duyduklarımızın sayısı oldukça fazla” cümlesini kurmuştu.

YILDIRIM’IN VALİ TEPKİSİ

Geçmişte özellikle deprem sonrası yıkımlarda yaşanan usulsüzlükler ve yanlışlıklar her kesimde yüksek sesle dillendirilince Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu olaya tepkisiz kalmamış ve dönemin valisini kastederek “Yaşananlardan  rahatsızım” tepkisini basın yoluyla dile getirmiş ve kısa süre sonra da vali merkeze çekilmişti.

SON DÖNEMEÇ SON ŞANS
İlimizde yanlış uygulamalar içinde olan, halka hizmet yerine zorluk çıkartan bazı il müdürlerinin siyasiler tarafından da bilinmesine rağmen bu konuda tek duyarlılık gösteren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım olduğu da biliniyor.

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım  geçtiğimiz hafta, çalışmalarında yetersiz ve  uygulamalarında sorunlar tespit edilen bir il müdürünü ilgililere  bildirmiş ve görevden alınmasını sağlamıştı. Yıldırım’ın bu adımı ve kararlı tutumu vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanmış ve başkan Yıldırım’ın bu tavrı takdir görmüştü.

Seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kala, yetersiz  ve eksiği olan bürokratların görevden alınması hem şehre daha çok hizmet gelmesini sağlayacak hem de bürokratlardan dolayı Ak Parti’ye tepki duyan seçmenleri yeniden kazanılmasına sebep olacak.