Kasım'da Tamam

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Ak Parti fiilen de süreci başlattı. Tüm illerde belediye başkan adaylarını belirleme konusunda anket çalışmaları yapan ak parti, 7 Ekimdeki kongrenin ardından Kasım ayına kadar tüm adaylarını belirlemiş olacak

Kasım'da Tamam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde başta kaybettiği İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya olmak üzere büyükşehir ve diğer belediyeleri kazanmak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Tüm illerde aday belirleme sürecini başlatan Ak Parti, hem özel firmalar hem de Genel merkez yerel Yönetim Başkanlıklarının oluşturduğu özel ekiplerle illerdeki anket ve kamuoyuyla yüz yüze görüşmelerini sürdürüyor.

ANKET SONUÇLARI ERDOĞAN’A İLETİLİYOR

Ak Parti’nin yerel seçim sürecini yürütmek amacıyla kurulan Strateji ekibi, büyükşehirler ile il, ilçe ve belde belediye başkanlarının belirlenmesi noktasında başladığı çalışmaları titizlikle yürütüyor.

Efkan Ala başkanlığında yürütülen çalışmalarda seçim takvimi belirlendi ve bu doğrultuda illerde aday belirleme sürecinde anketlerle halkın, kendi illerinde kimi belediye başkanı görmek istediğine yönelik çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi.

İSTANBUL İÇİN 7 İSİM

Yerel seçimde tüm illerde olduğu gibi İstanbul’da da  doğru bir adayla halkın karşısına çıkmak isteyen AK Parti'de adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta "Mutlaka geri almalıyız" dediği megakent için son olarak 39 ilçede geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. Yapılan anket çalışmasında vatandaşa 7 isim soruldu.

"KİMİ BAŞKAN GÖRMEK İSTERSİNİZ?"

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; yapılan ankette vatandaşlara ilk olarak 14 Mayıs seçimlerinde hangi partiye ve hangi cumhurbaşkanı adayına oy verdikleri soruldu. Devamında ise kulislerde İBB adaylığı için adı geçen Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı, Fahrettin Koca, Hilmi Türkmen ve Osman Nuri Kabaktepe'nin isimleri sıralanarak "Hangisini İBB adayı olarak görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi.

SONUÇ ERDOĞAN'A SUNULACAK

Yapılan anket çalışmasından çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın gerekli incelemeyi yaptıktan sonra bu isimlerle birebir görüşme gerçekleştirerek adaylık için yeşil ışık  yakanlardan İstanbul'un temel sorunlarını kapsayan kapsamlı bir rapor hazırlamasını isteyeceği konuşuluyor.

PARTİDE İKİ GÖRÜŞ HAKİM

Belirlenecek adayla ilgili çalışmalar devam ederken parti içerisinde de iki farklı görüşün hâkim olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bir kesim İmamoğlu örneğindeki gibi adı geçen ilçe belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, bir kesim de "işi şansa bırakamayız" diyerek Murat Kurum ve Fahrettin Koca gibi İstanbul halkı tarafından tanınan, bilinen isimlerden birinin aday gösterilmesi gerektiğini savunuyor.

ÖZEL BİR PROGRAM İLE AÇIKLANACAK

AK Parti'nin 7 Ekim'de yapılacak kongresinde partinin yeni MYK ve MKYK’sı ile üst düzey yönetimi belirlenecek.

Bu yönetim aynı zamanda önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adayları belirleyecek ve seçim sürecini yönetecek.

RESMİ START 7 EKİM’DE

Kongrede yerel seçim çalışmaları için resmi start da verilmiş olacak. Kongre sonrası önce büyükşehir belediye başkan adayları özel bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak.

KASIM AYINDA TÜM ADAYLAR NETLEŞECEK

Büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Bu çalışmanın kasım ayına kadar tamamlanması ve tüm adayların netleşmesi hedefleniyor.

ELAZIĞ ADAYI ERKEN AÇIKLANABİLİR

Ak Parti, üç dönem kuralını belediye başkanları için de uygulayacak. Genel seçimlerde milletvekili listelerinin önemli bir kısmını yenileyen ve bunun olumlu neticelerini gören Erdoğan, üç ve daha çok dönem Belediye başkanlığı yapan isimlerin yerine yeni isimleri aday gösterecek.

Bununla birlikte belediye başkanlığında birinci dönemini yaşayan ve başarılı olan Belediye başkanlarıyla yoluna devem edecek olan Ak Parti’nin bu statüde olan illerin Belediye başkan adaylarını kasım ayı gelmeden açıklaması bekleniyor.

Ak Parti’nin bu formülle aralarında Elazığ’ın da bulunduğu yola devam etmek istedikleri isimleri önceden açıklamaları bekleniyor.

CİDDİ PROBLEM OLMAYAN BAŞKANLARLA DEVAM EDİLECEK

Ak Parti Genel Merkezi’nin hizmet etmekte ve vaat ettikleri projeleri hayata geçirmekle ilgili sorun yaşamayan, hakkında vatandaş arasında olumsuzluklar konuşulmayan Belediye başkanlarını değiştirmek gibi bir uygulaması bulunmuyor.

Hizmette iyi bir noktada olan, anketlerde de başarılı çıkan isimlerle yola devam etmek gibi bir teamülü olan Ak Parti, bu kriterler ışığında Elazığ’da da değişime gitme ihtiyacı hissetmeyecek ve adayını erken dönemde açıklayacak.