KARGODAN ÇIKAN ÖZGÜRLÜK

Nisa Yılmaz/Serebral Palsi hastalığı nedeniyle yüzde 99 engelli olan ve sürekli yüzüstü yatmak zorunda kalan 38 yaşındaki Yavuz Şen, hayalindeki engelli aracının çizimini yaptı. Sosyal medyadan arkadaş olduğu engelli elektrikçi Nurullah Baytekin'e gönderdi. 'Özgürlük arabası' sanayide yapıldıktan sonra kargo ile geldi.

KARGODAN ÇIKAN ÖZGÜRLÜK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da yaşayan Yavuz Şen (38), doğumdan hemen sonra beynine oksijen gitmemesinden kaynaklı olarak Serebral Palsi (SP) hastalığına yakalandı. Yüzde 99 engelli olan Şen'in hayatı ağabeyinin aldığı bilgisayarla değişti. Şen, tek elle çizimler yapmaya başladı. Bir gün doğrulduğu sırada sırt üstü arkaya düşer gibi oldu ve omurgası kaydı. Artık oturamaz oldu. Beli daha rahat ettiği için sürekli yüzüstü yatan Şen gezebileceği bir arabanın hayalini kurmaya başladı.

 

"GAKGO DIŞARI ÇIKABİLİYOR MUSUN?"

Sosyal medyadan tanıştığı eski elektrikçi ve engelli Nurullah Baytekin bir gün "Gakgo sen dışarı çıkıyor musun?" diye sordu. Yavuz Şen, oturamadığını söyleyerek hayalini kurduğu arabasının çizimini Baytekin'e gönderdi. Bir süre sonra Şen'in kapısı çalındı ve bir kargo geldi. Paket açıldığında içinden Şen'in 10 yıldır hayalini kurup çizimini yaptığı 'özgürlüğün arabası' çıktı. Arabayı görünce büyük mutluluk yaşayan Şen, "Hayatım sokaktaki çocukları seyretmekle geçti. Bir gün evde ailece yemek yerken hafif doğruldum, sırt üstü arkaya düşer gibi olunca omurgam yerinden kaydı ve hayatım 3 kat daha zorlaştı. Artık tekerlekli sandalyeye de oturamaz oldum" dedi.

 

"TEK ENGEL KARAMSARLIK"

10 yıldır dışarı çıkamadığını belirten Şen internetten tanıştığı arkadaşına yaptığı araba çizimini gönderdiğini, onun yaptığı sürprizle çok mutlu olduğunu söyleyerek "Adıma kargo gelince çok heyecanlandım. İçinden 10 yıldır hayalini kurup çizdiğim özgürlüğün arabası vardı. Çizimimin aynısıydı. Ailemin desteği ile birkaç deneme yaptık. Artık yürüyemesem de bu araba sayesinde istediğim zaman dışarı çıkıyorum. Uçan kuşlardan tutun oynayan çocuklara kadar izleyip onlara katılıyorum. Bu hayatta tek engel karamsarlıktır. Hiç yılmadım hep şükrettim şimdi ise çok mutluyum" dedi.

 

"ÇOK AMAÇLI ARABA YAPTIK"

15 yıl önce elektrik direğinde tamir yaparken dengesini kaybedip düşmesi sonucu belden aşağısının felç olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Nurullah Baytekin de "Yavuz ile sanal ortamda engelliler sitesinde tanıştım. Hayatını anlattı, ben de çok etkilendim. Çizimlerini istedim. Oturamadığı için farklı bir çizim yapmıştı. Hemen sanayide bir kaynak ustası arkadaşımla beraber çalışmaya başladım. Normal bir akülü araç alıp denge noktalarını hesapladım. Oturamadığı için koltuk yerine sedye montajladık. Aracı yükseltme yaptık ve döşemelerini, aksesuarları yerleştirdik. Yolda kalmasın diye 2 akü taktık. Çok amaçlı bir araba yaptık. Arabanın sağ ve sol kollarını çıkardığında, banyo yapılabilme özelliğine sahip. Aracı asansör, inişli çıkışlı, tarla, bağ ve bahçeye göre dengeledik. 'Gakgoş-1' ismini verdik. Arabayı alır almaz 12 saat eve gelmemiş, hep gezmiş. Ben de onun kadar mutluyum" diye konuştu.