KARAVAN ROTASI GÜZEL DE…

Elazığ'ın turizm potansiyelinin öne çıkartılması amacıyla bugüne kadar çok şey söylendi ve çok projeler dillendirildi.

KARAVAN ROTASI GÜZEL DE…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazar Gölü, Hazar Baba Dağı, Harput, Palu, Karakoçan, kanyonlar, Keban ve daha birçok tarihi ve turistik zenginliğimizin öne çıkartılarak ekonomiye kazandırılması konusunda hemen her Valimiz ve il yöneticilerimiz, çok sayıda projeler ortaya koydular.

Tüm bu projeler iyi niyetle ortaya konsa da her gelen vali eski projeleri rafa kaldırdı ve yapılan onca masraf da boşa gitti, projeler de Palulu kardeşlerin deyimiyle ‘hopan’ oldu.

İşte tam da bu durumdayken Türkiye’nin turizm gelirini artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), daha önce Türkiye’yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek ve yeni bir turizm kaynağı oluşturmak için Karavan Park Projesini hayata geçirdi ve güzergâh listesine Elazığ’ı da aldı.

Karavan Park Projesi ile Türkiye genelinde belirlenecek 90 noktaya karavancılar için park alanları kurularak rotalar oluşturulabilecek.

Proje kapsamında; Karavan Park alanlarında, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı alanlar yer alacak.

 Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon şehirleri, ilk etapta Karavan Park rotasına eklenecek şehirler olacak.

Buraya kadar her şey güzel ve memnuniyet verici. Ama asıl sorun şu ki bizler karavan park olarak oluşturacağımız alanın bakım ve temizliğini yapabilecek miyiz? O alanda insanları memnun edebilecek ticari müessesler oluşturabilecek miyiz?

Sakın ne var bunlarda demeyin. Eğer bugün sırf pislik ve toplanmayan çöplerden dolayı halkımız Sivrice sahillerine gidemiyorsa, gitse bile o manzaradan dolayı misafirleri de mahcup oluyorsa, korkarım ki karavancılara da mahcup olacağız ve belki de üç gün kalacakları bu bölgeden üç saat sonra ayrılmak zorunda bırakacağayız.

Söylememiz şu ki artık yöneticilerimiz söylemi bırakıp eyleme geçsinler. Hem de güçlü eylemlere. Göstermelik ve kameraya konuşup ardından aynı manzara ve sorunun devam etmesine yönelik eylemlerden kaçınsınlar.

Dileriz Halis Yıldız ağabeyin de sık sık dile getirdiği ve şehre önemli katkı sağlayacak karavan park uygulaması, sırf bizim hatalarımız ve ilgisizliğimizden hedefi ıskalayıp karavana yapmaz.