ÇOK MU PAHALI?

Geçtiğimiz günlerde Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantina süresini tamamlayıp sağlığına kavuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hacıbekiroğlu, Elazığ gündemini değerlendirdiği açıklamasında bizlerin de sık sık dile getirdiği yıkım çalışmalarına özel bir yer ayırmış.

ÇOK MU PAHALI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Hacıbekiroğlu, yıkım çalışmalarından dolayı yaşanan toz dumandan vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyerek, “Elazığ’da çok ciddi manada bir yıkım var. Bu yıkımlar yapılırken Elazığ halkı toz duman içerisinde. Gerçekten bu Elazığ’a sıkıntı veriyor, esnafa sıkıntı veriyor. Dolayısıyla insanımız mustarip. Yani bir tanker su çok mu pahalı? Buradan milletvekillerine seslenmek istiyorum. Bir tanker su doldurun ve 3-5 kuruşta gençlere verin. O yıkımlar yapılırken o gençler o yıkım anında orayı sulasın bir nebzede olsa tozu dindirelim” diyerek hem sorunu hem de çözümün yolunu göstermiş.

Yıkımlar devam ediyor fakat sorunlar da aynen devam ediyor. Zaman zaman bazı firmalar göstermelik su püskürtme aracını alanda bulundursalar da bir tanker su ile 8 katlı bir binayı yıkma “başarısı” ve işgüzarlığını gösterebiliyorlar.

Bu konu artık vatandaşlarla birlikte gazetelerimiz ve siyasi parti il başkanlarımızın şehrin sorunları arasında ilk sıralara kadar yükselmişse konunun muhatapları olan kurumların ciddi denetim yapmadıkları sonucu çıkıyor.

Herkes işini en az maliyetle yapma ve para kazanma yolunu tercih edebilir. Ancak bu durum, halkın sağlığı, güvenliği ve çevre kirliliklerine sebep oluyor ve tüm şehri kuşatan bir problem haline dönüşüyorsa ilgili kurumların vaziyet alması ve müteahhitler kadar halkı da düşündüklerini kesin bir irade ile ortaya koymalarını gerektirmez mi?

Bizce gerektirir.