Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

'40 Yıllık CHP'li' olmasına karşın 'Partimi düzeltmeye çalıştım ancak başarılı olamadım' diyerek CHP'den istifa eden ve rozeti bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ak Parti Genel Merkezi'nde takılarak Ak Parti'ye geçiş yapan Mustafa Ünsal Karatepe, CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran'ın açıklamasına yanıt vererek, 'Bizler için bir oy da bir oydur. Biz kimin hangi partiye üye olduğuna değil hangi partiye oy vereceğine odaklanıyoruz' dedi.

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti’nin 21. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinde parti Genel Merkezine davet edilen ve burada rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılan eski CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Ünsal  Karatepe, CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın “50 kişiden sadece 1 tanesi CHP’li” şeklindeki açıklamasına yanıt verdi. Karatepe, kimin hangi ideolojiye sahip olduğunu, hangi partiye üye olduğunu önemsemediklerini, halka inerek ‘bir oy bir oydur’ anlayışıyla Elazığ’da siyaset yapacaklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın “50 kişiden 1 tanesi” diyerek bahsettiği kişinin de CHP’li olmadığını ifade eden Karatepe, bu iddiayı ispat edemezse Duran’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

ÖZEL BİR ÇALIŞMAYLA AK PARTİ 5-0 YAPAR
Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Karatepe, Elazığ’da iyi bir siyaset ve iyi bir anlatımla 5-0 yapacakları iddiasına bulundu. Karatepe aynı zamanda oluşacak aday listesi ile ilgili de görüşlerini belirterek, halkın sesine kulak veren bir liste olacağını, aksi durumların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceğini, Elazığlı vatandaşların sorunlara sunulan gerçekçi çözümlere “işte bu” tepkisini vereceklerini söyledi.

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

“ACİL TOPLANTILAR HATA YAPTIRIR”
Ak Parti Elazığ İl Binasında çeşitli partilerden gelerek Ak Parti’ye katılan vatandaşlar için düzenlenen etkinlikten sonra CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın yaptığı basın toplantısındaki iddialara yanıt veren Karatepe şunları kaydetti:  “Alelacele yapılan açıklamalar hep siyasi partilerin başına bela olur. Çünkü yeterli araştırmayı yapmıyorlar. CHP Elazığ İl Başkanı Sayın Coşkun Çağlar Duran da bu hataya düştü. Bizim açıklamamızdan sonra hemen bir basın toplantısı düzenlendi. Bu bir panik halidir. Çünkü artık halkta karşılık bulamıyorlar.”

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

“BİNLERCE FOTOĞRAFTAN 1 TANESİNİ SEÇTİLER AMA…”

CHP Elazığ İl Binasında yapılan basın toplantısında konuşan ve kamuoyuna sunulan bir fotoğrafta iddia edilen “50 kişiden 1’i” olarak ifade edilen kişinin CHP’li olmadığını ileri süren Karetepe, ispatlanması durumunda kendisinin istifa edeceğini belirterek: “Orada bir fotoğraf gösteriyorlar ve burada sadece 1 kişi CHP’li diyorlar. O karede İl Başkanı, il başkan yardımcıları, gençlik kolları başkanı, benim 2 genç yeğenim var. Orada en az bin kare fotoğraf çekildi ama bunlar bu fotoğrafı seçmişler. İyi ki de bunu seçmişler. Bu fotoğrafa bakarak burada kimse yok sadece 1 tane CHP’li üyemiz var dediler. O da Maden Eski İlçe Başkanımız Fethi Torun. Ben siyasete girdiğim zaman benim yanımdaydı, ben ayrıldım o da ilçe başkanlığından ayrıldı. Adam zaten CHP üyeliğinden istifa etmiş. Eğer Fethi Torun CHP’nin üyesi ise biz de gelir gelmez Ak Parti’yi kandırmışız bu nedenle hemen istifa ediyoruz. Ama eğer bunlar Fethi Torun’un üyeliğini ispatlayamazsa müfteridir, yalancıdır ve derhal istifa etmelidir. Bu doğru çıksa zaten etrafı parçalarlardı. Panik halinde bir toplantı yaptılar, şimdi de çıkıp iddia etsinler de görelim. Bizi belirttiğimiz zaten çeşitli partilerden üye katılımıydı. Bunlar bin kare fotoğraftan bir tanesini seçtiler onu da beceremediler” şeklinde konuştu. 

“ÖNEMLİ OLAN HANGİ PARTİYE OY VERİLDİĞİ”

Cumhurbaşkanına oy veren vatandaşların tamamının Ak Parti’li olmadığına dikkat çeken Karatepe: “O etkinliğe ben 5 bin kişi ile de katılabilirdim ama asıl mesele bu değil. Bir insanın her hangi partiye üye olduğu değil oyunu hangi partiye vereceğidir önemli olan. Sayın Cumhurbaşkanımıza en son seçimde 26 milyon vatandaş oy verdi. Bunların hepsi Ak Parti’ye üye miydi tabi ki hayır. 11 Milyon üyesi olan bir partinin adayı 26 milyon oy alıyor” dedi.

“OY ALDIKLARI İNSANLARIN DEĞİL DİĞERLERİNİN SORUNLARINI ÖNEMSİYORLAR”

CHP’nin kendi seçmenine garanti gözüyle baktığını ve sorunlarını görmezden geldiğini belirten Karatepe, açıklamasının devamında: “Bir aile içerisinde bulunan çocukların görüşleri bile farklıdır. Herkesin bir ideoloji vardır. Benim çevremde de bu geçiş kararıyla ilgili birkaç tepki gelse de sonunda iyi yaptın diyorlar. Çünkü artık bunlardan bir fayda gelmeyeceğini herkes görüyor. Ben Fevziçakmak, Yıldızbağları mahallelerimize de gittim. Bize öyle vaatlerle geliyorlar ki hepimiz heyecanlandık ama hepsi yalan oldu. Seçim zamanı gelip selam verirler, milletvekili olurlar sonra da oyunu aldığı insanın değil de iktidara yakın olanların sorunlarını çözler ki kendilerine oy versin. Böyle bir siyaset anlayışı olabilir mi? Menfaate geldiği zaman karşı tarafa giderler ama oya geldiği zaman cefaya geldiği zaman da siz mecburisiniz derler. O mecburiyet bitti” ifadelerine yer verdi.

KARATEPE’NİN AK PARTİ’YE KATILIM SÜRECİ

Ak Parti’ye katılma süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Mustafa Ünsal Karatepe, süreçle ilgili olarak: “2015 yılında CHP İl Başkanlığından istifa ettikten sonra parti üyeliğimi de sonlandırdım. Yaklaşık 7 yıldır herhangi bir partiye üyeliğim de olmadı. Hem Ak Parti’den hem de diğer siyasi partilerden birçok teklifte bulunuldu. Bu tekliflere işim gereği olumlu cevap vermedim ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın diret kendisinden davet gelmesi üzerine kararımızı verdik ve Cumhurbaşkanımız Ak Parti’nin 21’inci Kuruluş Yıldönümünde beni genel merkeze çağırarak belki de tarihte ilk kez Ak Parti rozeti takımı gerçekleştirdi. Ben de şeref duyarak bu rozeti kalbimin üzerine taktım ve Ak Parti’de siyaset yapmaya başladım” şeklinde konuştu.

“5’li ÇETE CHP’NİN İÇİNDE”

CHP’de bireysel yarışların ön plana çıktığına dikkat çeken Karatepe, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Dikkat ederseniz CHP’nin ağzında bir laf var. Sürekli “5’li Çete” tabirini kullanıyorlar. CHP’nin içerisinde 5’li Çete olduğunu için herkesi de bu şekilde görüyorlar. Partiyi öyle bir yönetiyorlar ki ‘az olsun bizim’ olsun mantığı hakim. Bunların Türkiye’de iktidara gelme gibi iddiaları ve vizyonları yok. “Ben partide genel başkan yardımcısı olayım, delegeler benim olsun, delege gücüyle ben genel başkanı zor durumda bırakayım, genel başkan seçeyim” hepsi bunların peşinde. Ancak bizler dededen, babadan doğma CHP’liyiz. Biz bunlara dur dedik ama anlatamadık. CHP’de bir rant kapısı oluşturulmuş. Bizim gençleri sokağa salıyorlar, her türlü eleştirileri onlara yaptırıyorlar ama kendileri gelmiyorlar. Biz bunların karşısına çıktık. 5’li çetenin en büyüğü şu anda CHP’de. Adamlar 20 yıldır partinin içerisinde ve  12 seçim kaybetmelerine rağmen ayrılmıyorlar. Utanma da yok. İnsan utanır, sıkılır ama bunlarda yok. Ben istifa ettim ve kurtuldum”

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

“ELEŞTİRİNCE İHALE ALAMIYORUZ”

CHP’li yöneticilerin iktidarı eleştirmekten çekindiğini açıklayan Karatepe: “Adam CHP’de milletvekilliği yapıyor, Ak Parti’nin kapısında yatıyor ihale almak için. Ben de bunlara karşı çıkıyorum. “Sen CHP’de il başkanı olacaksın ve sokağa çıkıp Ak Parti’yi, MHP’yi eleştireceksin ama biz eleştirmeyeceğiz” diyorlar neden çünkü “biz iş insanıyız eleştirdiğimiz zaman ihale alamıyoruz” diyorlar. İşte CHP bunlar yüzünden bu hale geldi” dedi. 

“PARTİYİ DÜZELTMEYE ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM”

CHP İl Başkanlığı döneminde parti içindeki olumsuzlukları eleştirdiğini ve sorunları düzeltmeye çalıştığını aktaran Karetepe: “Ben Ak Parti’ye üye oldum CHP saldırmaya başladı. Neden saldırıyor çünkü ben gerçekleri söyleyeceğim. Halk gerçeklerle yüzleştiği zaman bunların ne mal olduğunu görecekler. Onlar çamur atmaya devam edecekler ama herkes gerçekleri görecek. Ben partiyi düzeltmeye çalıştım ama müsaade edilmedi. Bu konuda başarılı olamadım. Ben bu durumu CHP seçmenine anlatım. Onlar da durumu biliyor ve bana destek veriyorlar” şeklinde konuştu.

“CHP’DE TUTARSIZLIK VAR”

CHP’nin siyaset anlayışında tutarsızlık olduğunu ifade eden Karatepe, şunları kaydetti: “CHP’de seçmeni partiye oy verir. Aday olarak kimi koyarsan koy o kazanıyor. Ama halk uyandı artık buna. Bu tarafa geliyorlar ben dindarım, başka bir yere gidip diyorlar ki faşistim, komünistim, sosyal demokratım… Böyle bir zihniyet olabilir mi, bu kadar tutarsızlık olabilir mi? Biz de böyle bir siyaset yok ve bunlarla da başa çıkamadık.”

“ATATÜRK’ÜN MİRASINI İCRALIK ETTİLER”

CHP’nin Atatürk’ün mirasına sahip çıkamadığını aktaran Karatepe, şunları söyledi: “Biz CHP geleneğinden geliyoruz ama bu geleneği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kenara bıraktılar. Atatürk’ün mirasını yediler bitirdiler. Daha sonra bu miras üzerinden kredi aldılar ama şimdi hepsinin üzerine icra geldi. Atatürk’ün mirasının üzerine gidip diğer siyasi partilerden borçlandılar şu anda bu mirasın üzerinde icra var icra. Atatürk’ün partisini ne hale getirdiler. Bitirdiler yani. Atatürk sağ olsa gelip bunları görse bırakın partiden ihraç etmeyi, bu vatan topraklarından atardı. Bu ülkede yaşamalarına bile izin vermezdi. Ben bunlara dur dedim ama başaramadım. Ben partiyi düzeltmek isterken onlar beni partiden dışladılar.”

 “ERDOĞAN GİTSİN DE KİM GELİRSE GELSİN”

CHP’nin tek amacının Erdoğan’ı göndermek olduğunu söyleyen Karatepe: “Bir siyasette “bu adam gitsin de kim gelirse gelsin” diye bir anlayış olabilir mi? Bunlar “Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin” diye düşünüyorlar. Bizim gelmemize gerek yok diyorlar. O zaman niye siyaset yapıyorsunuz? Biz bunlarla çok mücadele ettik ama başa çıkamadık” dedi.

Karatepe: 'Erdoğan'sız Bir Türkiye Kaos Demektir'

“SİYASETİ ELAZIĞ’DA YAPACAĞIM”

Ak Parti’deki siyasi kariyerini Elazığ’da sürdüreceğini açıklayan Mustafa Ünsal Karatepe, konuyla ilgili olarak: “Ben siyaseti Elazığ’da yapacağım. Burada kimin ne olduğunu anlatacağız. Ankara’dan anlatamayız bunları. İnsanlar artık çok iyi karar veriyor. Siz projelerinizle ve söylemlerinizle halkın yanına gittiğiniz zaman sizi dinlerler ama hayal kurup onlardan uzaklaşırsanız cezanızı verirler. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Elazığ’a geldim ve bana burada ne görev verilirse başım gözüm üstüne. Görev verilmediği zaman da küsecek darılacak bir adam değilim. Amacımız burada insanlara doğru olanı anlatmak” şeklinde konuştu.

“KARARSIZ SEÇMENLERİ KAZANACAĞIZ”

Türkiye’deki sorunların çözümü için Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret eden Karetepe: “Dünya ve Türkiye’de yaşanan bir ekonomik sıkıntı süreci var. Pandemi, savaşlar gibi süreçlerin ardından bu sıkıntılar ortaya çıktı. Evet, gerçekçi olursak bugün ülkedeki ekonomik sıkıntıları yok sayamayız ancak bunu çözecek olan da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve projeleridir. Çok iyi ekonomik projelerle geleceğiz ve bunları çok iyi anlatacağız.  Türkiye’de ve Elazığ’da şu anda yüzde 25 civarında bir kararsız seçmen var. Bu seçmenler seçimin kaderini belirleyecek. Bu nedenle sorunların çözümünü anlatacağız” açıklamasında bulundu.

“HALKA İNME, ÇÖZÜMÜ ANLATMA VE GÜÇLÜ BİR LİSTE İLE AK PARTİ ELAZIĞ’DA 5-0 YAPACAK”

Ak Parti’nin Elazığ’da 5 milletvekilliğini de kazanacağını iddia eden Karatepe, iddiasına gerekçe olarak ise şunları gösterdi: “Halka ineceğiz ve halkın sorunlarına da kulak vereceğiz. Elazığ’da iyi bir çalışma ve anlatmayla 5-0 göreceğiz. Bunu bir köşeye yazın. İyi bir siyaset ile iyi bir anlatımla bunu yapacağız. Halkın talebine kulak tıkayıp Elazığ’da kimi koysak da insanlar gidip Cumhurbaşkanına oy verecek demeyeceğiz. Bu hatayı asla yapamayız. Bizim için bir oy da bir oydur. Kamuoyuna bakacağız, Cumhurbaşkanımıza bakacağız ve yeri gelirse de Cumhurbaşkanımızı bilgilendireceğiz. Onun 81 ile de hakim olması kolay değil. Burada yaşanan sıkıntılar olursa da kendisine ileteceğiz. Tamam halkın size bir teveccühü var ama burada diğer kesimleri de kazanmamız lazım diyeceğiz.”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAYBEDERSE ÜLKE 6 AYDA BİRBİRİNE GİRER”

Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybetmesi halinde gerçekleşebilecek senaryolara da değinen Karatepe, son olarak şunları söyledi: “Seçim olur da kaybedilirse ülke 6 ay sonra birbirine girer. Yemin ederek söylüyorum böyle bir durumda 6 ay sonra insanlar gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kısıklı’daki evinden alır Ankara’ya yürümenin ne olduğunu gösterir, onu omuzlarında taşıyarak Külliyeye getirerek görevi yeniden kendisine verir. İşte görüyorsunuz bunların bir programları, projeleri var mı? Daha aday bile belirleyemiyorlar. Nasıl bir ortak paydanız olacak? Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı oldu diyelim, davulu boynuna asacaklar ellerine 6 tokmak alıp çalacaklar. Kafa mı dayanır buna?”