'Kapı Orada'

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kurultayında 'kapı orada' diyerek hem kendi partililerine hem de CHP'ye yüklendi.

'Kapı Orada'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP üzerinden CHP'ye de gönderme yapan Meral Akşener, İstanbul seçimlerine de değindi ve şunları söyledi:

"İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırdı. Efendim bilmem nerenin seçimini biz değil HDP kazandırdı. Yuh muh yok. Bugün hesaplaşıyoruz. Hesap veriyorum. Sonra hesap soracağım. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik bitmiştir. Saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. Biz hariç. O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de… Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir dediğiniz gibi, iyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum! Birinci önceliğimiz partimize aidiyettir. Bunu hissetmeyenler, kapı orada. Bizim medyamız yoktur. Muhalif medya bizim değildir, mensupları bizim değildir, youtuber konumu olan hiç kimse bizimle beraber, birimle insaflı değildir. Önemli olan reytingdir, bizim üzerimizden reytingler artmaktadır. Bize hakaret etmenin, yanlış yapmanın yaptırımı yoktur. Biz yapayalnız, sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin yanında yöresinde hiçbir gücün bulunmadığı tek siyasi organizasyonuz. Onun için, bizim pergelimizin ucunun konduğu yer Anadolu’dur. Sadece milletimizdir.”

Akşener, seçim sonrası sessizliğe bürünmesinden bir ay sonra hem  içindekini döktü hem de sitem etti. CHP’nin büyükşehirleri HDP’ye borçlu olduğuna dair açıklamalarına epey içerlenmiş, kendilerinden başka herkesin kazandığını, medyanın kendilerini sadece reyting aracı olarak gördüğünü  dile getirmiş.

Bunları yaparken de çok ama çok ilginç bir cümle daha kurmuş: “Biz yapayalnız, sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin yanında yöresinde hiçbir gücün bulunmadığı tek siyasi organizasyonuz. Onun için, bizim pergelimizin ucunun konduğu yer Anadolu’dur. Sadece milletimizdir.”

İşte bu cümleyi duyan ve okuyan her bir vatandaş ve hatta İyi Partililerin yüzünde acı bir tebessüm beliriyordur. Akşener’in “kumar masası” diyerek 6’lı masayı terk etmesi gerçekten milletin sesiydi ama üç gün sonra masaya dönmesi, hiç de milletiyle el sıkışmış bir partiye yakışmayan bir davranıştı.  O gün halk bir kez daha gördü ki İyi Parti küresel güçlerin talimatıyla masaya geri döndü.

Bugünlerde İyi Parti’den istifa eden isimlerin de sıklıkla dile getirdiği FETÖ iddiaları İyi Parti’yi hezimetin ve belki de tükenmişliğin eşiğine getirdi. Partiye MHP eski Grup başkan vekili Oktay Vural’ı almakla milliyetçi çizgiye geri dönüleceği izlenimi veren İyi Parti, artık dikiş tutmaz ve zamanla MHP’ye katılacak bir konuma gelebilir.