KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu grup için uzun zamandır 'takiyeciler ve haşhaşiler' ifadesini kullandığını ve bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı'nın abarttığını d

KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu grup için uzun zamandır ‘takiyeciler ve haşhaşiler’ ifadesini kullandığını ve bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı’nın abarttığını düşündüğünü hatırlatan Ak Parti Elazığ Eski Milletvekili Balık, “15 Temmuz tarihinde gördük ki bu bir abartma değilmiş.  Yüreklerinde vicdanları olmayan, hiçbir acıma duygusu olmayan bir hain güruhuyla ne yazık ki karşı karşıya kaldık. Hiçbir dönemde bu ülkede Meclis’e bomba atılmamıştır, hiçbir darbede masum vatandaşlara ateş edilmemiş, öldürülmemiştir. Anladık ki Cumhurbaşkanımız bunlar için az bile söylemiş. Bunlar vicdanları satılmış insanlar” dedi.

Bugünkü birlik ve beraberliğin Türkiye’nin özlemini çektiği bir tablo olduğunu ifde eden Balık, “Bu resim yalnızca demokrasimizin değil Türkiye’nin birlik ve beraberlik resmiydi. İlk gece sokağa çıktığımızda gördüğümüz şey insanlar birbirlerinin partilerine bakmadılar. İnsanlar tek yürek olup vatan için kendilerini tankların, füzelerin önüne attılar. İlk anlarda biz Genel Merkez’in önündeydik. Burada insanların nasıl acımasızca kurşunlandığını gördük. Daha sonra Külliye’nin önünde insanların nasıl merhametsizce şehit edildiğine şahit olduk. Rabbim bir daha bu ülkeye böyle bir acı yaşatmasın ama uzun yıllardan beri söylediğimiz şeylerin gerçekleştiğini görmek elbette hepimizi çok üzdü. Çünkü biz uzun zamandan beri bu insanların hain olduğunu, sızma eylemi içerisinde olduğunu söylüyorduk ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte ciddi mücadeleler veriyorduk. Ama artık bu sadece bizim mücadelemiz değil topyekün bütün ülkenin mücadelesidir. Bunlarla damarlarımızdaki son damla kana kadar mücadele edeceğiz ve inşdigerah bütün toplumdan bunları temizleyeceğiz” diye konuştu.

Balık, Elazığlılardan bu gruplara ve kişilere acımamalarını isteyerek şunları söyledi: “Bütün vatandaşlarımıza, Elazığlı hemşerilerimize özellikle seslenmek istiyorum. Bu anlamda kimseye acımayın. Onların 15 Temmuz gecesi ne kadar acımasız olduğunu gördük. Elazığ’dan belki çok net görülmedi ama Ankara’da bizler bunların ne kadar gözlerinin döndüğünü, kucağında çocuğu olanlara bile saldırdıklarını gördük. İlk anda sokağa çıkan insanlar askerin kendilerine silahlı saldırıda bulunabileceklerini tahmin etmediler. Onlar vatanlarını korumak ve Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine sokağa çıktılar. Ama gördük ki bunlar yüreklerini ve bütün duygularını kaybetmişler. İlk hedefleri Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüyle birlikte Cumhurbaşkanımızın hayatıydı. Çok şükür Rabbim onların hain planlarını başlarına geçirdi.”

BİZİM, BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK

Balık, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının halkın duyarlılığı, birbirine kenetlenmesi sayesinde olduğunu kaydetti. Darbe girişimin olduğu günden beri sabahlara kadar sokaklarda olduğunu kaydeden Balık, “İnsanların parmakları farklı siyasi partilerin işaretlerini yapıyor olabilir ama gönüllerdeki tek şey ay-yıldız. O gün Cumhurbaşkanımızın önünde set olan insanların parmakları farklı siyasi işaretleri yapıyordu. Ama herkes o gün demokrasiyi ve seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı korumak için hareket etti. Kimse oy verip vermediğini düşünmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız da cesaretle uçağa binerken, ailesiyle birlikte hayatını tehlikeye atarken bunu düşünmedi, tek düşüncesi tek vatan, tek millet olabilmekti. Suriye, Türkiye’ye sığındı. Ama Türkiye’nin sığınabileceği başka bir ülke yok. Bizim bizden başka dostumuzun olmadığını o gün ve sonrasında da gördük1 dedi.

MEDYA BÜYÜK BİR SINAV VERDİ

Medyanın da o günden itibaren büyük bir özveriyle imtihanını en iyi şekilde verdiğini belirten Balık, “O gün ve sonrasında medyaya çok büyük bir görev düşmüştü. Bence medya da çok büyük bir özveriyle imtihanını en iyi şekilde verdi. Elazığ’daki medya mensubu arkadaşlarımın verdiği desteği gördüm, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HİÇBİR ŞEY ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Ak Parti Elazığ Eski Milletvekili Sermin Balık, bu güne kadar konuşulan herşeyin artık bir kenara bırakılması gerektiğini, 15 Temmuz tarihinin ülke açısından bir milat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şeyin bu ülkede eskisi olmayacağını ifade eden Balık şöyle konuştu: “Şu anda saat çok geç olmasına rağmen meydan hala dolu. İnsanlar evlatlarıyla evlerinde olmaları gerekirken, demokrasilerini, çocuklarının, torunlarının geleceğini korumak için buradalar. Daha önceki darbe hatırlayabildiğim kadar çocuklarıma anlattığımda beni anlamakta zorluk çekiyorlardı. 15 Temmuz gecesi bütün gençler bizim ne demek istediğimizi, neden Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığımızı, neden tek vatan, tek bayrak, tek millet dediğimizi anladı. Bu inşdigerah Türkiye’nin göreceği son sıkıntı olur diye temenni ediyoruz. Bütün Elazığlı hemşerilerime, her türlü partiden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Birbirlerine kenetlenerek Elazığ’ın ve Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıktılar. Gakgoş, gakgoşluğunu yine gösterdi.”

TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ

Balık, tehlikenin henüz geçmediğine, vatandaşların uyanık olması ve rehavete kapılmaması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tehlike büyük oranda bertaraf edildi. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıkladığı gibi bu boyutta bir saldırı yapmaları artık imkansız. Ama elbette temkinli olmakta fayda var ve rehavete kapılmamamız lazım. O yüzden Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ‘evlerinize gidin’ diyene kadar evlerimize girmek yok. Çünkü açıkça söylemek gerekirse tehlike geçmiş değil. Belki ilk vurucu darbe atlatıldı ama bunun arkasından mutlaka artçılarını yapmaya çalışacaklardır. Çünkü bu insanların kaybedecekleri hiçbir şeyleri yok. Şereflerini ve namuslarını kaybettiler. Geriye bir tek canları var. Bunun da bizim için bir önemi yok, anladığım kadarıyla kendileri için de bir önemi yok.”