''KALAYCILIK'' YAPARAK 4 ÇOCUĞUNU OKUTTU

Elazığ'da 45 yıldır Kalaycılık yapan Muzaffer Poyraz,''Kalaycılık gün geçtikçe bitmeye başladı

''KALAYCILIK''  YAPARAK  4 ÇOCUĞUNU OKUTTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 45 yıldır Kalaycılık yapan Muzaffer Poyraz,’’Kalaycılık gün geçtikçe bitmeye başladı.Elazığ’da 50 tane kalaycı vardı. Şimdiler de ise 2 tane kaldı.’’dedi.

‘’SİFTAH YAPMADAN EVE GİDİYORUZ’’

Kalaycılığın yıllar önce çok değerli bir meslek olduğunu ifade eden Poyraz,’’Bizim mesleğimiz geçmiş yıllarda çok kıymetliydi. Kalaycılar boş durmaz hep vatandaşlara hizmet ederdi.Ama zaman ilerledi. Artık insanlarımız bakır mutfak eşyalarına ilgi göstermemeye başladı.Çelik ve Alüminyum  mutfak eşyalarını piyasa da çoğalınca bizlerinde işlerinde düşüş yaşandı.’’dedi.

‘’KÖYLÜ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDİYORUZ’’

Elazığ’da şuan sadece köy de yaşayan vatandaşlara hizmet ettiklerini dile getiren Poyraz,sözlerine şöyle devam etti:’’Şuan işlerimiz çok yoğun değil.Özellikle yaz aylarında biraz yoğun oluyoruz.Köy de yaşayan vatandaşlarımız mutfak eşyalarını getirip kalaylatıyorlar.Kış aylarında ise siftah yapmadan eve gittiğimiz günler oluyor.’’

‘’DÖRT ÇOCUĞUMU KALAYCILIK YAPARAK OKUTTUM’’

Kalaycılık yaparak ekmeğini kazandığını belirten Muzaffer Poyraz,’’45 yıl kalaycılık yaparak ekmeğimi kazandım.4 tane çocuğum var. Bu meslekten kazandığımı para ile evlatlarımı okuttum. Gün geçtikçe mesleğimiz yok oluyor. Bu durum da bizleri derinden üzüyor.’’dedi.

‘’ÇIRAK BULAMIYORUZ’’

Gençlerin ateş ve külle uğraşmayıp başka mesleklere yöneldiğini ifade eden Poyraz,;’’Gençler rahat meslekleri tercih ediyor. Bu nedenle çırak bulamıyoruz. Çıraklarımız olmadığı için bilgimizi ve tecrübemizi gençlere aktaramıyoruz.’’dedi.