Kaçıncı Müjde!

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. 81 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başlatılacak.

Kaçıncı Müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç aydan beri aynı konu temcit pilavı gibi “müjde” başlığıyla önümüze getiriliyor. Bizler de haberin önemine değil, ev sahibi hayaliyle çalışıp didinen dar gelirli insanlarımıza bir ferahlama vesilesi olur diye tekrar tekrar yaptık bu haberi.

Her defasında müjdeyi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’du. Açıklamayı yapacak olan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı. Ancak üç aydan beri bir gelişme olmayan haberi bir kez daha hatırlayalım isterseniz.

Bakan Kurum, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatacağız" demiş. Hem de son üç ayda üçüncü olarak.

Tamam, proje güzel ve önemli. TOKİ’den ev almak isteyen dar gelirlilerimizin “sosyal konut” projesi dışında en sahibi olma imkân ve ihtimalleri yok. Yok, ama siz de artık bir zahmet başlayın bu çalışmalara. Ayda bir umut dağıtacağınıza somut adım atın. 

Arsalar zaten hazır ve bedava. Ancak yapılacak sosyal konutlar, deprem konutları gibi şehri kasaba görüntüsüne sokan  bir mimari katta olmasın. TOKİ’nin bazı mühendisleri,  farklı görüşleri  dinlesin, çevre binaların mimarisine ve dış cephelerine baksın ve yeni bir mimariyle yeni bir sayfa açsın.