Kaçak Göçmene Geçit Yok

Son yıllarda Türkiye'de gündemi oldukça fazla meşgul eden kaçak göçmen sorunu nedeniyle Elazığ'ın da dahil olduğu bir çok ilde ülkeye kaçak yollar ile gelen göçmen ve organizatörleri yakalamak için çalışma başlatıldı. Elazığ dahil 6 ilde yapılan operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Kaçak Göçmene Geçit Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/ Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika Kıtalarının kesişim noktasında olması, politik ve ekonomik açıdan gelişmemiş devletlerle zengin Batı ülkelerinin arasında bir köprü niteliğinde bulunması itibariyle düzensiz göçmenler tarafından transit güzergâh olarak kullanılıyor. Bu nedenle ülke genelinde kolluk kuvvetleri tarafından aralıksız yapılan mücadele ile düzensiz göçmenlerin yakalanması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 

Kaçak Göçmene Geçit Yok

ELAZIĞ DÂHİL BÜTÜN İLLERDE DENETİM 
Ülke genelinde yapılan çalışmalar da kaçak olarak ülkemize giriş yapan göçmenlerin geliş güzergâhları aralıksız takip edilerek, yakalanıyor ve organizatörler tutuklanıyor. Elazığ dahil bütün iller de özel ekipler 24 saat görev başında kaçak göçmen tespiti yaparak, yakalanan göçmenlerin bir çoğu sınır dışı ediliyor. 

KAÇAKLARA TAVİZ YOK 
Mayıs 2022 yılında Düzensiz Göçle Mücadele Kapsamında Ülke Genelinde 5’inci Huzur Operasyonu gerçekleştirildi. Metruk bina, umuma açık yer, terminal olmak üzere toplam 22 bin 619 yerin kontrol edildiği uygulamada; 29 organizatör gözaltına alındı, 3 bin 12 düzensiz göçmen yakalandı.48’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 749 aranan şahıs tespit edildi.

Kaçak Göçmene Geçit Yok

 HER YERDE DENETİM 
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı taşra ekipleri ile birlikte düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, yoğunlukla ikamet ettikleri bölgeler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar ve balıkçı barınakları, toplu taşıma durak ve istasyonlarında 38 bin 303 personel ve 174 dedektör köpeği ile 8 bin 157 noktada Düzensiz Göç İle Mücadeleye Yönelik Huzur uygulaması yapılmıştı. 

29 ORGANİZATÖR YAKALANDI 
2022 yılında 5’incisi yapılan uygulamada 6 bin 601 metruk bina, 11 bin 577 umuma açık yer, 494 terminal ve 3 bin 947 diğer yerler olmak üzere toplam 22 bin 619 yer kontrol edildi. Uygulamada 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 29 organizatör gözaltına alındı. 3.012 düzensiz göçmen yakalandı. 48’ i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 749 aranan şahıs tespit edildi. 1.199’u yabancı uyruklu ve 95’i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 1.294 şahsa idari yaptırım uygulandı.

Kaçak Göçmene Geçit Yok

UYGULAMADA ELE GEÇİRİLENLER:
Ekiplerin yaptıkları Uygulamada;
• 14 kamyon-kamyonet-otobüs-otomobil ve 3 tekne-botun düzensiz göç amacıyla kullanıldığı tespit edilmiş ayrıca 9 adet ruhsatsız av tüfeği,
• 3 adet ruhsatsız tabanca,
• 2 adet kurusıkı tabanca,
• 33 adet mermi,
• 19 adet sahte pasaport,
• 2 adet sahte kimlik,
• 240 gr esrar,
• 50 gr eroin,
• 60 gr metanfetamin,
• 21 adet sentetik ecza,
• 3.400 adet makaron ve 1.440 paket kaçak sigara yakalandı 

Kaçak Göçmene Geçit Yok

ELAZIĞ DAHİL 6 İLDE OPERASYON 
Muş İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Muş merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonlarında 18 şüpheli yakalandı. Muş İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele, uyuşturucu ve asayiş olaylarının yanı sıra göçmen kaçakçılarına da geçit vermiyor. 235 personelin katılımıyla Muş merkezli Bitlis, Bingöl, Van, Batman ve Elazığ’da 37 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adresler ve eklentilerinde yapılan aramalarda 1 kalaşnikof ile 1 pompalı tüfek ele geçirilirken, kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilen 9 araca ise el konuldu.Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. Muş Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

37 ADRESE BASKIN 
Göçmen kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Elazığ’ın içinde bulunduğu 6 ilde 37 adrese operasyon düzenlendi ve 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan şahısların ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği ve soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü ifade edildi. 

ELAZIĞ’A GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA SIKI DENETİM 
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Elazığ genelinde denetimler sürdürülüyor. Özellikle Elazığ’ın giriş ve çıkışları, terminaller ve metruk binaları  ekipler kontrol ederek, kaçak göçmenlerin yakalanması için aralıksız çalışıyor.