Atanamayan Mühendisler

Haberlere sıkça ve çokça konu olsa da çok anlam veremediğimiz bir başlık var. 'Atanamayan öğretmenler' bu konudaki biraz duygusallık, biraz ironi ve biraz da muhalif sosuna bulaştırılarak çokça sizler de okumuşsunuzdur.

Atanamayan Mühendisler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversitelerin öğretmen yetiştiren bölümlerden mezun olduğu halde pazarcılık, çobanlık, tezgâhtarlık yapan ya da işsiz gezen gençlerimizin duygularına tercüman olarak ifade edilen “Atanamayan öğretmenler” temalı bir eylem yapılmış ve bu eyleme sosyal medyada sıklıkla gündem olan Demet Akalın da destek vermek istemiş.

Atama bekleyen öğretmenlere destek olmak için eyleme katılan Demet Akalın, konuşma yaptığı sırada bir öğretmen annesinin tepkisiyle karşılaşmış ve anında tavrını değiştirip sert bir üslupla; "Edepsizliğe lüzum yok teyzeciğim. Sağ ol, teşekkür ederim. İnsanı geldiğine pişman ettirme. Ben sizin için buradayım, gençler için buradayım öğretmenlerin olduğu her yerde medeniyet vardır diyorum." şeklinde yanıt vermiş.

Akalın’ın verdiği tepki neyse de şu “atanamayan öğretmenler” ifadesini, diğer bölümlerden mezun olup da atanamayanlara büyük bir haksızlık olarak görülüyor. 

Devletin,  üniversitelerden mezun olan her hukukçuya, mühendise, mimara, siyasal ve işletme mezunlarına, veteriner ve birçok bölümden mezun olan gencimizi  ataması mümkün olmadığı gibi öğrenci  yetiştiren ve her yıl talebin onlarca kat fazlası mezun veren öğretmenleri de  atama imkânı yok.

Bu gerçeğe rağmen, öğretmen yetiştiren okullardan mezun olanlar son yıllarda önemli oranda atanıyor. Bu sayı yılda 40 bini dahi bulabiliyor.

KPSS puanıyla yapılan bu atamaya rağmen şartları taşımadığı için ataması yapılmayan gençlerimizin sorunlarını anlamakla birlikte “atanamayan öğretmenler” başlığıyla haber olmasına, atanamayan mühendisler, mülkiyeciler, işletmeciler, veterinerler ve hukukçular çok bozuluyor bilginiz olsun.