CHP'de İmamoğlu Sesleri mi?

6 parti, HDP ve Zafer Partisi'nin görünen, PKK ve FETÖ'nün el altından  desteğini almasına rağmen seçimden beklediği sonucu alamayan muhalefette Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa sesleri yükselmeye başladı.

CHP'de İmamoğlu Sesleri mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada 'mücadeleye devam' diyerek istifa etmedi. Yaşananların ardından ne diyeceği merak edilen isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ydu.

İmamoğlu, "Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi. Tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız. Bugün 29 Mayıs." dedi.

İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun çekilmesine yönelik iki cümleye  yüklediği anlam var. Birincisi “değişim” ikincisi Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet’in yaşlarını vererek yeni ve muhtemelen kendisini tarif ettiği cümleler.

Bugünden sonra CHP’nin çok sevdiği kurultay gibi bir sorunu var. Kılıçdaroğlu elde ettiği yüzde 47’lik oya yaslanıp bunu kendi başarısı sayacak ve bunun üzerinden başarı hikâyeleri yazmaya çalışacak.

Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı parti içinde özellikle muhalif kanatta nasıl karşılık bulur bilmeyiz ama İmamoğlu’nun bu çıkışı da gösteriyor ki Kılıçdaroğlu için yeni süreç başladı.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başından ayrılması en çok Ak Parti’yi üzer. Zira Kılıçdaroğlu ile yarıştığı her seçimi kazanan Ak Parti, böylesine bir rakibi kaybetmek istemez.  Bugünden sonra CHP içindeki yarışı takip edeceğiz. Bu süreçte ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol’un nasıl bir tavır alacağını merak diyorduk ki kendisi Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğuna dair bir açıklama yayınladı.

Seçimin hemen ertesi günü Erol’un yaptığı bu açıklamayı siyasi etik ve siyasi nezaket olarak da doğru bulduk. Zira seçim kaybetmiş bir genel başkana ilk günlerdeki destek anlamlıdır, önemlidir ve vefanın adıdır. Ancak ilerleyen günlerde CHP içinde nasıl bir süreç yaşanır, Kılıçdaroğlu çekilir mi ya da kimler genel başkanlığa göz kırpar, Gürsel Erol bu süreçte hangi parti üst düzey görevlere talip olur izleyip göreceğiz.