İyi Parti Sessiz

6 Şubat depremi öncesi ilimizde aday adaylıkları açısından en hareketli parti görünümü veren İYİ Parti, özellikle Genel Başkan Meral Akşener'in 6'lı masayı terk edip sonrasında yeniden anlaşmaya varması sonrası derin bir sessizliğe gömüldü.

İyi Parti Sessiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi Akşener’in birinci çıkışını çok doğru ve isabetli gören ancak ikinci kez masaya oturmasını şiddetli eleştiren bir kesim var.  6’lı masaya verilen taviz ve özellikle HDP ile yapılan pazarlıklardan rahatsız olan birçok samimi İYİ Partililer, seçimlerde ciddi oranda oy kaybı yaşayacakları fikrini taşıyorlar.

İYİ Partinin bu gel-gitleri sonrası partiden aday adaylığı düşünen isimlerde de bir soğuma ve sanki geri çekilme gibi bir durum söz konusu oldu.

Elazığ’da geçtiğimiz aylarda siyasete İYİ Parti’den hızlı giriş yapan bazı isimler sırra kadem bastı. Bunun en önemli sebebi olarak genel merkezdeki fikir ayrılıkları ile lobi çatışmalarının olduğu ifade ediliyor. 

İYİ Parti’nin tüm bu dağınıklığına rağmen iyi bir isimle Elazığ’dan bir milletvekilliği  kazanma şansının olduğunu dile getiren çevreler olduğu gibi bu sonuca ulaşmada zorlanacağı düşüncesinde olan çevreler de var.

İYİ Parti’nin önümüzdeki günlerde sessizliğini bozarak sahaya aktif bir şekilde inmesi bekleniyor.