'İYİ'leşen Ak Yönetim

Yerel seçimler öncesi belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclis üyeliklerine başvuru amacıyla teşkilatlardaki görevlerinden istifa eden çok sayıda teşkilat mensubu yerine yedeklerden takviye etmektense yeni ve daha güçlü bir kadro oluşmasına imkan tanımak amacıyla birçok ilde olduğu gibi ilimizde yeni bir yönetim kurulması amacıyla il başkanına bir ay kadar önce yetki verilmişti.

'İYİ'leşen Ak Yönetim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süren araştırma ve isim belirleme sonunda Ak Parti İl yönetimi açıklandı. Listede çok değerli ve saygın  isimler olmakla birlikte genelde halkta karşılığı olmayan, siyaseten yıpranmış, tabanı ve çevresel sempatisi olmayan isimlerin olması da göze çarpıyor.

Yine aynı listede farklı partilerden özellikle İyi Partiden uzaklaştırılmış ve siyaseten tükenmiş isimlere de yer verilmesi, teşkilat geçmişi ve kültürü güçlü, Ak Parti’de parti olarak bakmak yerine adanmışlık duygularıyla bağlı ve bu özelliklere sahip yüzlerde isim varken farklı türküleri söyleyen  ve siyasete farklı anlamlar yükleyen isimlere yer verilmesi Ak Parti tabanında da ciddi tepki oluşturdu.

Dışardan isim yazma belki ilk etapta “büyüyoruz” gibi bir yanılsamayı çağrıştırabilir. Ancak bu isimler yıpranmış isimler olunca ya da yönetim kuruluna alınacak pırıl pırıl Ak dava neferleri varken tercihler böyle ortaya koyulunca, tabanın tepkisi de büyük oluyor. Yenilerini, safa katmak kolay ama samimi, fedakâr ve misyona koşulsuz, beklentisiz gönül vermiş isimleri, küstürürseniz bunların dönüşü öyle kolay olmuyor.

2002 yılında halkın vicdanından doğan ve o günden bugüne güçlü ve tecrübeli bir teşkilat omurgası ve kültürüne sahip olan Ak Parti’nin, yıpranmış, heyecanı kalmamış ve siyasete sadece bir açıdan bakma düşüncesine demir atmış isimlere yol yürümek hele uzun yol yürümek çok mümkün değil.

Yerel seçimlere bu kadroyla gidecek il yönetimin seçimlerden birkaç ay sonra yeniden revize edilmesi, güncellenmesi ve belki yenilenmesi gerekebilir.