İYİ, Açık Ve Net

Yerel seçimler yaklaşırken, İYİ Parti Millet İttifakı içinde yer almayacağını açıkladı. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu.

İYİ, Açık Ve Net
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamanın ardından gözler Yeşil Sol Partisine çevrildi. Ankara ve İstanbul seçimlerini İyi Parti ve HDP desteği ile kazanan CHP’nin 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde bu iki partinin desteğini almadan seçim kazanması çok mümkün değil hatta imkânsız.

Ankara’da Mansur Yavaş,  İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na siyasi saiklerle değil de hizmet edebilirlik açısından destek vermek isteyenler dahi herhangi bir hizmet göremedikleri için oy vermeyi düşünmüyor ve değişimin bu şehirlere olumlu yansıyacağını  ifade ediyor.

Cumhur İttifakının büyük şehirlerde ortak adayla seçimlere girmesi karşısında millet ittifakının kendi adaylarıyla halkın karşısına çıkması, Ak Parti ve MHP adaylarının işini kolaylaştıracak ama umarız bu partiler 2019 seçimlerinde olduğu gibi yanlış isimleri aday göstermez.

Her ne kadar millet ittifakı cenahında bir ortak aday çıkmasa da Ak Parti’nin aday belirleme konusundaki bir yanlışı, “halk ittifakına” dönüşür ve tepki olarak karşı tarafın adayına seçim kazandırabilir.

Umarız Ak Parti eski bakan sendromundan kurtulur da halkın sesine kulak verir.