İtibarlı Liste

Mayıs 2023 seçimlerinde hem ülkemizde hem de ilimizde önemi bir desteğe sahip olan Ak Parti ve MHP'de seçim hazırlığı başladı.

İtibarlı Liste
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle iktidarın son aylarda hemen her konuda atağa geçmesi, maaşlara yapılan artışlar ve bunlardan da önemlisi 6’lı masanın yaşadığı kriz ve halka  umut olamaması, her geçen gün cumhur ittifakının güçlenmesine sebep oluyor.

İlimizde milletvekilliği için en yoğun müracaatın yaşanacağı bilinen Ak Parti’de Av. Cengiz Gülaç’ın dışında herhangi resmi bir aday adaylığı açıklaması yapılmadı. Önümüzdeki günlerde aday adaylığı açıklamalarında bir artışı bekliyoruz.

Mevcut milletvekillerimiz ile eski milletvekili, eski belediye ve il başkanlarının aday adaylıklarını ne zaman açıklayacakları merak edilirken, milletvekilliği düşünen isimler hem ilimizde hem de Ankara’da  çalışmalarını yürütüyorlar.

Her ne kadar bu seçimlerde geçmişe nazaran az sayıda bir aday adaylığı bekleniyorsa da bu sayının 40’a kadar yükselmesi bekleniyor.

Bu seçimlerin Ak Parti için önemini ve kritik olduğunu bilen ve iyi tahlil eden üst düzey yöneticileri, seçimlerden en iyi sonucu almak için listelerini özenle seçmeleri gerektiğini biliyorlar.

Ak Parti Genel Başkan vekili ve partinin önemli ismi  Numan Kurtulmuş’un “Listeyi itibarlı isimler üzerinde yapacağız. Türkiye, Allah'ın izniyle 2023'te Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını sonuna kadar açacak” cümlesi de gösteriyor ki bu seçimde seçkinci olunacak ve itibarlı isimler aranacak.

Kurtulmuş’un bu tespiti, halkın beklentilerini de özetleyen ve seçimlerde halkın beklentilerine karşılık gelen itibarlı isimlerle yol yürüneceğinin bir işaret fişeği olmuş gibi. İnşallah bu söylem, eylemlere de dönüşür,  itibarlı, saygın ve yeni yüzler seçmenin tercihine sunulur.