İstismara İzin Verme Ey CHP!

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifinin, verdikleri önerge kabul edilmeden komisyondan geçtiğini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bu şekliyle teklife, TBMM Genel Kurulu'nda destek vermeyeceklerini bildirdi.

İstismara İzin Verme Ey CHP!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Tezcan, buna gerekçe olarak da şunları söylemiş: “Cumhur İttifakı'nın ve özellikle Sayın Erdoğan'ın bu meseleyi siyasi istismar meselesi olarak sürdürme konusundaki kararlılığını, samimiyetsizliğini gördükten sonra komisyon çalışmalarını terk ettik, İyi Parti ile birlikte.” diye konuştu.

Bu CHP’yi anlamak mümkün değil. Siyasi hayatının hiçbir döneminde halk olmadığı, halkın değerleri olmadığı gibi bunu en çok istismar eden parti de kendisi olmadı mı? Başörtülü bayanlara rozet takılırken amaçları istismar değil miydi. “Helalleşme” söylemiyle başörtüne sahip sözde  çıkılmadı mı?

Hadi olaya  CHP penceresinden bakalım diyorum. Hani CHP’nin tasarıya destek vermeme gerekçesi olarak “Ak Parti bunu siyasi istismar aracı yapmak istiyor” deniyor ya. Ya arkadaş madem Ak Parti bunu yapmak istiyor sen de yaptırma! Ver desteğini al elinden Ak Partinin istismar argümanını elinden. Sen de destek ol ki Ak Parti bunu siyasi istismar konusu yapmasın. Ve dönün halka karşı deyin ki “Görün ey milletim, biz de başörtüsüne destek verdik. Artık Ak Parti bunun havasını atamaz”

Biz  küçük Anadolu şehrinden bunu düşünürken  CHP’nin 7. katındaki kişiler düşünemiyor mu?

Demek ki CHP’nin başörtüsü diye bir sorunu varmış. CHP’nin derdi Ak Parti değil başörtüsüymüş. Kimse bunun tersini söylemeye yeltenmesin. Bunun başka izahı yok, olamaz…