Elazığ 'Erdoğan' Diyor

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlere aylar kala siyasi partilerin çalışmaları devam ederken Hakimiyet Gazetesi olarak halkın nabzını tuttuk. Elazığlılar seçimlerde Cumhurbakanı Erdoğan'a desteğini devam ettirirken milletvekili seçimlerindeki kararlarını listeler açıklandıktan sonra vereceklerini dile getirdiler.

Elazığ 'Erdoğan' Diyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için siyasi partiler ve aday adaylarının çalışmaları devam ediyor.

SİYASİ PARTİLERİN TEKNİK ÇALIŞMALARI

Seçimlerin 14 Mayıs tarihine çekilmesi ihtimalini önceden hesap eden siyasi partiler, seçim sandıklarında görev yapacak isimler, sandık kurulu oluşturulması, mahalle temsilcilerinin sokak bazlı çalışmaları devam ediyor. Siyasi partiler, sandık güvenliği için de çok yönlü çalışmalarına devam ediyor.

ADAY ADAYLARININ ZİYARETLERİ

14 Mayıs seçimleri öncesinde değişik siyasi partilerden aday adayı olmayı düşünen isimlerin sahadaki çalışmaları devam ediyor. YSK’nın seçim takvimi yayınlanmadığı için kamu personellerini istifa etmediği bu süreçte, istifa etme sorumluluğunda bulunmayan iş insanı ve serbest meslek sahipleri saha çalışmalarını yürütüyorlar.

HALK NE DİYOR?

Seçimlere üç buçuk ay kala  halkın nabzını tutmak için sokağa inen gazetemiz muhabirleri, Elazığlıların nabzını tuttular. Vatandaşlar en çok ekonomik sorunlardan şikâyette bulunurken, hayat pahalılığının seçimlere etkisi olacağını dile getirdiler.

Siyasete ilgisizlikleri gözden kaçmayan vatandaşlara 14 Mayıs seçimlerinde kime oy vereceklerini sorduk.

Elazığ 'Erdoğan' Diyor

ELAZIĞ ERDOĞAN’DAN YANA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana oy vermeye devam edeceklerini ifade eden Elazığlılar, bunun en önemli sebebi olarak ülkeyi yönetebilecek bir dirayet ve kabiliyete sahip olmasını gösteriyorlar.

Ülkemizin kalkınma ve ilerleme yönünde önemli projeleri hayata geçirdiğini, bunun yarım kalmaması ve akamete uğratılmaması adına Erdoğan’a desteklerinin devam edeceklerini dile getiren Elazığlılar, bu anlamda Erdoğan’a güvenlerinin tam olduğunu ifade ediyorlar. 

MUHALEFETE GÜVEN YOK

Elazığlıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek konusundaki önemli bir gerekçesi de Millet İttifakı adayı olarak öne çıkan Kemal Kıdaroğlu’nun ülkeyi yönetme konusundaki yetersizliği olarak öne çıkıyor.

6’lı masanın yönetimde bir ahenk yakalayamayacağını ve liderlerin şahsi hırsları ve makam kapma yarışının ülkeyi kaosa ve koalisyonlu günlere taşıyacağını ifade eden Elazığlılar, ülkenin bu tür yönetim zafiyetinden çok çektiğini bildikleri ve istikrarın kaybolacağından endişe duydukları için Erdoğan’a oy verme eğiliminde oldukları görüldü.

LİSTELERİ GÖRELİM

Elazığlılar, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Erdoğan’a olan desteklerine karşın, milletvekili seçimlerinde henüz kararlarını vermemiş gözüküyorlar.

Erdoğan’a olan güvenlerinin yerel siyasi aktörlere karşı olmadığını dile getiren Elazığlılar, seçimlerde partilerden ziyade isimleri değerlendireceklerini, güvendikleri ve iyi bir milletvekili olacağına inandıkları isimleri, hangi partide olursa olsun destekleyeceklerini ifade ediyorlar.

Elazığ 'Erdoğan' Diyor

“HALKIN ONAYINI ALMAYAN İSİMLER SANDIKTAN ÇIKMAZ”

Partilerin milletvekili adaylarını belirlerken kendilerine sormasını, anketler yapmasını ve kendi teşkilatlarını dinlemesini, şehre ve partiye hizmet noktasında güvenilen, geniş kesimler tarafından sevilip sayılan, yıpranmamış ve ismi etrafında herhangi bir şaibe ve olumsuzluk bulunmayan yeni yüzlerin listelerde olmasını bekleyen Elazığlılar, bunun tersi halinde partilerin genel merkezlerini cezalandırmak adına farklı bir tepki vererek rakip partiye destek verebileceklerini dile getiriyorlar.

Gönlündeki listeyi göremeyen birçok seçmenin ise sandığa gitmeyi düşünmediği, bunun Cumhurbaşkanlığı seçiminin de etkileyecek bir oy düşüşüne sebep olabileceğini dile getiriyorlar.

PARTİLERDEN BEKLENTİ NE?

23 Mayıs seçimlerinin ülkenin kader seçimi olduğuna inandıklarını dile getiren Elazığlılar, partilerin de bu gerçeği dile getirdiklerine dikkat çekerek, bu önemi öncelikle kendi listelerinde yansıtmaları gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Seçmenlerin  algısını hiçe sayıp kendi belirledikleri isimlerle seçime giren partilerin ciddi bir hezimet yaşayabileceğine vurgu yapan Elazığlılar, siyasi partilerin halkın bu gerçeğini ve düşüncelerini yok saymamaları gerektiğini ifade ediyorlar.