İstifa da Bir Erdemdir

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 3 yıldır sürdürdüğü Adıyaman Valiliği görevinden istifa etti. Çuhadar, depremin vurduğu Adıyaman'da sorunlarını anlatmaya çalışan depremzedelere gülerek karşılık vermesiyle tepki çekmişti.

İstifa da Bir Erdemdir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tepki çeken ya da kamuoyunda sıklıkla eleştirilen bürokratların ya da siyasetçilerin istifa etmesi kadar erdemli bir davranış olamaz. Bu yapılmayınca bürokratlar daha fütursuzca, sorumsuz ve duyarsız davranabiliyorlar.

Depremin ilerleyen günlerinde Kızılay’ın AHBAP’a çatır satması meselesi çok konuşulmuş ancak Kızılay Başkanı da bu olayı tasvip etmediğini, “haberim olsa izin vermezdim” demesine  rağmen  ne kendisi ne de bu satışı gerçekleştiren ilgili Kızılay sorumlusu istifa etmemişti.

Etselerdi  belki kendisini bağlayacak bir karar olurdu ama istifa etmeyince ve yanlışta ısrar edilince Kızılay gibi güzide bir kurumun itibarı ile birlikte güvenirliği de  tartışmalı hale geldi.

Yanlışın küçüğü büyüğü olmaz. Yanlış yanlıştır. Ya özür dilenir ya da istifa edilir. Bu iki müessese de ülkemizde çok iyi çalışmadığı için fatura genelde iktidara ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkartılıyor.

Adıyaman Valisinin istifası umarız diğer bürokrat ve yetkililere örnek olur.