İki Bile Fazla…

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken partilerin milletvekili aday listeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bu konuda yeni dönem için ince eleyip sık dokuyan AK Parti'de üç dönem kuralından dolayı büyük bir revizyon olması bekleniyor. Öyle ki şuanda parti içinde bu kurala takılan 76 isim var.

İki Bile Fazla…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu isimler arasında eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

AK Parti'nin kapalı grup toplantısında partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç dönem kuralının devam edeceğini belirterek "3 dönem kuralı uygulanacak. Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek" ifadelerini kullandı.

14 Mayısta yapılacak seçim öyle bir seçim ki sadece Ak Parti’nin değil Erdoğan’ın da kader seçimi. Bu seçim kaybedilirse ve Erdoğan partinin başından uzaklaşırsa geçmişte Anavatan, Doğruyol partisinin başına gelen bu partinin de başına gelir.

Dolayısıyla Ak Parti’nin bu seçimleri kazanması şart. Bunun için de en kolay ve halkın memnuniyetle karşılayıp yeniden toparlanacağı yöntem yeni yüz ve isimlerle halkın karşına geçmek.

Bizler sürekli bu konuyu gündeme getirmemizle mevcut milletvekillerimizin hiçbir ilgisi yok. Her biri kendi çapında hizmet etmiş ve bugüne kadar da ciddi bir olumsuzlukla anılmamış isimlerdir. Buna eyvallah. Ancak seçmen davranışlarını etkileyen en önemli parametrenin eski ve yıpranmış yüz yerine yeni yüzlerle sandığa gitmek olduğunu hemen herkes biliyor ve bunun fayda vereceğine inanıyor.

Madem bu seçimler Ak Parti için önemli ve madem seçmenlerin tercihi yeni yüzlerden yana olacaksa eskilerden medet ummak neyin nesi. Bırakın üç dönem şartını iki kez kuralı bile fazla.  

Ak Parti’nin kurumsal hafızasını ayakta tutacak yüzde onluk bir kesim yeterli.  Yüzde 90’ının değişeceği listeler AK Partiye ilave artı 7-8 puan oy getirecektir ki bu da seçimleri kazanmaya yetecek bir orandır.

Değimiz gibi bizlerin milletvekilleri ile herhangi bir problemimiz yok. Ancak Ak Parti’nin bu seçimleri kazanması gibi bir iddiası ve amacı var. Bu amaca ulaşacak en kısa, en pratik ve hemen herkesin gönlüne oturacak yöntem ise yeni yüz ve yeni isimlerle halkın karşısına çıkmaktır. 

Bunu sadece biz demiyoruz. Duyarlı ve Erdoğan’ın misyonuna inanmış samimi milletvekilleri de dile getiriyor ve fedakârlık yapmaya hazır olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.