'İsteseler de Ayrılamazlar'

2. tur seçimleri sonrasında CHP'de ciddi bir hesaplaşma yaşanırken 'kurucu' değerlerinin bir bir yok olduğu bugüne kadar 200 kurucusundan 70'den fazlasının istifa ettiği İYİ Parti'de  dağılmanın önüne geçilemiyor.

'İsteseler de Ayrılamazlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti kurultayında, 50 üyeden oluşan GİK ve 11 üyeden oluşan MDK seçildi. Kurultayda Genel Başkan Meral Akşener’in hazırladığı blok liste oylanırken, eski GİK’ten 29 kişi yeni listede yer alamadı.

Yeni GİK’te parti içi muhalefeti kamuoyunda dile getirmek için Ortak Akıl Platformu adıyla kurulan platformun sözcüsü Ethem Baykal da yeni dönemde MDK listesinde yer alamadı.

Akşener’in CHP’ye yönelik sözlerine ilişkin konuşan Baykal, “Seçim yaklaştığında pazarlığı artırarak ittifaka girmek durumunda kalacaklar. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in politikaları otomatik pilota bağlanmıştır. İsteseler de ayrılamazlar” dedi.

Baykal’ın tespiti çok yerinde. CHP ve İyi Parti her zamankinden daha çok birbirlerine muhtaçlar. Her iki parti de tek başlarına  bir güç de olamıyorlar. CHP yüzde 20’lerde İyi Parti şimdilik yüzde 10’larda. Her iki partinin, parti içi kavgalar ve hizipleşmelerle daha da güç kaybedeceği gerçeğini de hesap edersek, çanlar bu iki parti için çalıyor diyebiliriz.

Değişime direnen bu iki partiyi önümüzdeki günlerde ciddi parti içi muhalefet bekliyor. Hem de öyle yapıcı değil, tam anlamıyla mevcut liderlere bayrak açan ve artık düşün yakamızdan diyecek isimler sahaya inmek için gün sayıyor.

Yerel seçimlerde de ikinci bir hezimet yaşanırsa her iki partiden de yeni partiler kurulması kaçınılmaz olacak ve siyaset daha da ısınacak.