İşte Gerçek, Bu Gerçek…

Gezi Parkı davasında tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine birçok kesimden farklı tepkiler geldi.

İşte Gerçek, Bu Gerçek…

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, karara tepki gösterip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun." dedi.
Bu açıklama sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten  Özel’e sert bir tepki geldi.

Çelik,  açıklamasında "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye'yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyen mahkum olmuştur. Buldukları her fırsatta milli iradeyi tehdit edenlerin bu ülkeye ödettiği bedeli düşman yapamazdı. Millet düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı bu Yassıada zihniyetinin alfabesidir. Bu zihniyet, milletin demokrasi kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Millet iradesini tehdit etmeye kalkanlara nasıl cevap verdiğimiz nettir. Bunlarla siyasi mücadeleyi sürdürmek tarihi bir görevdir. Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlarla, millet egemenliğini savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

Ortada, Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya yönelik bir iddia ve bu suça karşılık gelecek bir ceza var. Kabul etmek gerekir ki Gezi olayları, çevresel duyarlılık kaynaklı değil, demokratik yöntem ve halkın oyuyla iktidara gelmiş hükümeti düşürmeye yönelik bir organize kalkışmaydı ve bunun maddi destekçisi de Kavala idi.

Her ne kadar bazı çevreler masumlaştırma gibi bir gayretin için girse de Kavala, ülkemizin dış güçlerin müstemlekesi olması adına parasını kullanarak ve bazı kesimleri maddi olarak desteklemiş bir isim.

Müebbet hapis cezasının verilmesini gerektirecek somut bilgi ve bulgu var olmalı ki böylesi bir ceza geldi. Bazı çevrelerin “kantarın topuzu kaçtı” yorumları bile bir suçun olduğunu kabul ediyor ancak bu cezayı fazla buluyor. Kanunun suç saydığı bir suç olduğunu herkes kabul ediyor da belirli bir kesim de verilen cezanın miktarını fazla buluyor.

Adaletin verdiği kararın faturasını Erdoğan’a kesmek her ne kadar ilk etapta ilgisiz gibi gözükse de aslında bir gerçeği ortaya koyuyor. 

Demek ki ülkedeki demokratik sistemi yıkmaya ve milli iradeyi ABD; FETÖ ve bunların içimizdeki uzantılarına devretmeye çalışan çevrelere karşı en büyük mücadele ve direnci,  hayatını ortaya koyacak şekilde ortaya koyan tek isim Tayyip Erdoğan..

Bu isim Erdoğan ki, bağımsız yargının verdiği kararın öfkesi ve kini Erdoğan’a oluyor. 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e, "Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun." dedirten ve onları çıldırtan gerçek de bu gerçek…