İstanbul Kolay Değil

Geçtiğimiz gün CNN Türk ekranlarında yaptırdıkları son anketi paylaşan ve daha önce geride olduklarını ancak son bir haftada öne geçtiklerini ifade eden Ak Parti İBB Başkan Adayı Kurum'u farklı bir anket geride gösterdi.

İstanbul Kolay Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metropol Araştırma, "Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" diye soruldu. Aday grupları da Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı olarak sıralandı.

Ankete katılanların yüzde 41.6'sı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söylerken, yüzde 38'i Murat Kurum'a oy vereceğini belirtti. DEM parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5.6, İYİ Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 2.9 oldu. Ankete katılanların yüzde 11.9'u da 'fikrim yok' dedi.

DEM ve İyi Parti’nin kendi adaylarıyla seçimlere girmesine rağmen Murat Kurum’un İmamoğlu’nun yaklaşık 4 puan gerisinde olması seçimin öyle çantada keklik olmadığını gösteriyor.

Murat Kurum’un son günlerde açıkladığı projeler ve özellikle emeklilere aylık 2500 TL destek sözü, bu arayı kapatır mı bilmiyoruz ama belli ki İstanbul’da Ak Partili Karadenizliler bu kez de hemşeri dayanışmasını gösterip İmamoğlu safında yer alacaklar. 

İstanbul’da Karadeniz gerçeğini iki seçimdir yok sayan ya da görmezden gelen Ak Parti belli ki bu dönem de bunun sancısını yaşayacak. Karadeniz uşağıyla inatlaşılmaz vesselam…