İstanbul'da DEM'siz Senaryo

Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İBB Adayı olmayacağını resmen duyurmasının ardından daha önce ortaya atılan 'İktidarla DEM Parti anlaştı' iddiaları yerini 'CHP'yi korkutmak için Demirtaş'ın adaylığı öne sürüldü' yorumuna bıraktı.

İstanbul'da DEM'siz Senaryo
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 DEM Parti'ye yakın isimlerin yaptığı açıklamalar ise "Başak Demirtaş'a partiden onay çıkmadı" söylentilerine neden oldu.

Bu gelişme sonrası cevap bekleyen soru şu:

Başak Demirtaş, kendi özgür iradesiyle, bile isteye ve kasten adaylıktan mı çekildi yoksa Dem Parti’den Demirtaş’a onay mı çıkmadı?

Partiye yakın kaynaklar parti içinde 10 yıldır süren tartışmaların olduğunu belirterek Başak Demirtaş'ın İstanbul adayı olma durumuna ilişkin CHP ile olan ittifak isteyen partililerin olduğunu ve belirli menfaatler karşısında İmamoğlu'nun desteklenmesini istedikleri için aday çıkarmaya sıcak bakmadıkları ifade ediliyor.

Demirtaş'ın aday olmayacağını resmen duyurması sonrası ise bir kesim, Zaten aday olmayacaktı, CHP'ye gözdağı verildiği ve pazarlıkta elin güçlendirilmesine matuf bir blöf olduğu ifade ediliyor.

Görünen o ki DEM, İstanbul’da aday çıkarmayacak ve İmamoğlu’na belirli şartlar ve menfaatler karşılığında destek verecek.

Bu durum da zaten YRP ile anlaşamayan Ak Partinin işini zorlaştıracak gibi görünüyor.  Bu gelişme sonrası Ak Parti’nin YRP ile İstanbul konusunu yeniden gözden geçirmesi gerekebilir.