Ensarioğlu'nun Elazığ Raporu

Doğruyol Partisinden üç dönem Diyarbakır milletvekili seçilen, 51-52 ve 54. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevinde bulunan, daha sonra Demokrat Partide siyaset yapan, Diyarbakır'dan bir dönem bağımsız, bir dönem Ak Parti bir dönem de iyi Partiden milletvekili adayı olan ancak kazanamayan, en son İyi Parti Başkanlık Divanı üyesi ve Ortadoğu Politikaları Başkanı olan Salim Ensarioğlu, hem kendi ili hem bölgedeki 19 il ile ilgili İYİ Parti adına bir takım saha çalışmaları yaptı. 

Ensarioğlu'nun Elazığ Raporu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda ilimize de gelen ve İYİ Parti teşkilatları yanında tabana yönelik özel ve bağımız araştırmalar ve görüşmeler yapan Ensarioğlu, yaptığı bu çalışmanın raporunu Genel Başkan Meral Akşener’e takdim edecek. 

Ensarioğlu, Elazığ’da İYİ Parti’nin daha geniş kesimlerce benimsenmesi ve desteklenmesi adına bir takım önerilerde bulunur. Genel Başkan Akşener, Ensarioğlu’nun bu çalışması yönünde adımlar atma aşamasına gelince Genel Merkez’de etkili bir isim ve lobi, buna müdahale eder ve bu çalışma şimdilik rafa kaldırılır.

Yılmaz Ensarioğlu, yıllarını siyasette geçirmiş tecrübeli bir isim. Bölgeyi de eğilimleri de iyi yakalayan bir duayen siyasetçi. Ancak bölgede yaptığı çalışmalar kabul görürken Elazığ ile ilgili önerileri ertelenmiş gözüküyor.

Ensarioğlu, Genel Merkeze neler önerdi ve nasıl tekliflerle gittiğine dair bizlerin bilgileri var lakin dileriz ki bunu bizzat siyasi muhatapları yakın zamanda açıklasın.