Işıkver de 'Yerinde Dönüşüm' Dedi

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TBMM'de 'Türk ve Türkiye Yüzyılında Elazığ' konulu gündem dışı konuşmasında ilimizin başta sulama, Pertek Köprüsü, Şeker Fabrikası gibi sorunlarıyla birlikte şehir merkezinde yapılması gereken yerinde dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkver de 'Yerinde Dönüşüm' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da TOKİ kanalıyla şehrin il merkezi dışında yapılan 30 bin konutluk güvenli barınma alanları oluşturulmasına rağmen  yüz yıllık yerleşim yerleri olan 16 mahallede  henüz herhangi bir dönüşüm sağlanamadığını dile getiren Işıkver, “Bu 16 mahallemizin zemin + 4 kat sınırlanması sebebiyle (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Yerinde Dönüşüm Projesine rağmen) dönüşemeyecek olması, hemşerilerimizi ve yüklenici firmaları zor durumda bırakmaktadır. Yaklaşık 100 bin insanımızı olumsuz etkileyen bu durumun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu hususta gerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızdan gerekse Cumhurbaşkanımızdan yardım talep etmekteyiz.” diyerek önemli bir gerçeği dile getirdi.

Sektörün içinden gelen ve sorunları  çok iyi bilen bir teknik isim olan Milletvekili Işıkver’in zemin artı 4 kat şartını yüksek sesle gündeme getirmesi şehir imar planının da yeniden revize etme yönünde belediyelerin elini güçlendirebilir. Üç depremi yaşayan Elazığ’da imar planı ve özellikle merkezi mahallelerin dönüşümünün tek şartı olan ada bazlı imar düzenlemeleri ve bununla birlikte abartılı olmamak şartıyla imar rantının verilmesi, yerinde dönüşümü hızlandıracağı gibi kat sahipleri lehinde de bir avantaj olacaktır. Bunun dışında da merkezi mahallelerin dönüşme imkan ve ihtimali yoktur.