İPTAL AMA…

İPTAL AMA…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk kez Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında gündeme gelen ve Elazığ’da 14 - 31 Aralık tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenmesi planlanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken fuar, il yöneticilerinin girişimleri ile iptal edildi.

Birçok oda başkanı fuarın iptal edilmesinde katkı sağlayan Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Cemil Erdem ile diğer yöneticilerimize teşekkür etiler.

Bizler de Hakimiyet Gazetesi olarak yabancı bir şirket tarafından ve çoğunluğu yabancı esnafların katılacağı fuarın iptalinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu teşekkür ile birlikte Oda başkanlarımıza da seslenmek istiyoruz.

Ve diyoruz ki, böyle bir fuar düzenlenme gereği ve ihtiyacı olmuş, bunun için hem mekân hem de satış yapacak esnaflar bulunmuş ve yapılacak fuardan hem mekân sahibi hem de esnaflar kar edecek kadar vatandaştan bir talep oluşmuşsa bu fuarı biz yerel esnaflar olarak neden yapmayız ki?

Halkın böylesi bir beklentisi var ve bu talebi farklı illerdeki müteşebbisler görüp adım atıyor ve geçmiş yıllardan da görüldüğü kadarıyla  iyi de para kazanılıyorsa burada bizim oda başkanlarımızın öncülük edip kendi esnafımızın kendi yerel ürünleri ile birlikte ülkemizin nadide ürünlerinin de alıcıyla buluşacağı nezih fuarlar düzenlenemez mi?

Bundan sonra beklentimiz ve ümidimiz o dur ki, bizim odalarımız ve esnaflarımızın, girişimciliğini gösterip ilimizde ve hatta farklı illerde benzer gıda fuarları açmalarıdır. Sadece eleştirmek ve engellemek değil, üretmek ve harekete geçmek zorundayız.  Esnaflarımız bu konuda organize olup odalar öncülüğünde organize harekete geçebilirse hem kendileri hem de şehir kazanır.