İKİSİ KALIRSA

İKİSİ KALIRSA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini şimdiden tartışmaya başladı.

Bu tartışmaların nedeni ise, muhalefetin sık sık yaptığı erken seçim çağrıları. Erken seçimin konuşuluyor olması üzerine kamuoyu araştırma şirketleri de harekete geçti.

Optimar’ın, 3-9 Aralık tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 253 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anket sonuçları yayınlandı.

Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Son turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kalsa oyunuza kime verirsiniz?" sorusu katılımcılara yönlendirildi.

Ankete katılanların yüzde 42.2’si Kılıçdaroğlu derken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 47.8’le kazanıyor.

Bu sonuç da gösteriyor ki Kılıçdaroğlu, bugüne kadar millet ittifakı için hep aday gösterileceği konuşulan Meral Akşener’den daha çok oy alıyor ve Erdoğan’a ciddi bir rakip olarak görülüyor.

Kaldı ki, başkanlık sitemine göre başkan olmayan bir ana muhalefet partisi liderinin konumu ciddi ciddi sorgulanır.

Hem ana muhalefet lideri olacaksınız hem de başkanlığı size kazandırıp ülke yönetimini emanet edileceği seçimlerde aday olmayacaksanız ve bunu sizden daha az oy alan bir siyasi parti liderine ya da Ak Parti’den de oy alma ihtimalini hesaba katarak Abdullah Gül ya da benzer özellikleri olan bir ismi aday göstereceksiniz.

Bu olacak bir iş değil… Hazır arada sadece 5 puan gibi az bir farkı yakalamışken bu arayı kapatmak için Kılıçdaroğlu’nun ciddi ciddi sahalara inmesinin zamanı geldi diye düşünüyoruz.