İngiliz, Eleman Arıyormuş…

İngiliz haber ajansı Thomson Reuters'ın yayımladığı 'Büro Şef Yardımcılığı' iş ilanında 'Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikâyeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var.' ifadeleri yer aldı.

İngiliz, Eleman Arıyormuş…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta siyasiler olmak üzere her kesimden büyük tepki çeken ilandan sonra Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan İngiliz haber ajansı Reuters'ın evrensel gazetecilik kurallarını ve medya ahlakını ayaklar altına alan bu tavrına TRT World anlamlı bir karşılık verdi.

TRT World ilanında herhangi bir siyasi lideri hedef almadan "Ard arda gelen Britanya hükümetlerinin Kovid-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere'yi Avrupa'dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle birlikte, Orta Çağ'dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet'in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var" 

Her ne kadar TRT World,  Reuters'ın ilanına benzer ama daha ölçülü bir dil kullanıp İngiltere’nin edepsizliğine cevap verdi ama ülkemizin iç işleri ve siyasetine pervasızca karışma ve müdahale etme karşısında muhalefetin bırakın tepki göstermeyi hoşuna bile gitti.

Muhalefetin, Erdoğan’ı devirme adına İngiliz muhibbisi olmasına bu ülke çok yabancı değil. İttihat Terakki de Abdülhamit’i devirmek için İngiliz Yahudilerinden ve diğer ecnebi âşıklarından az destek ve cesaret alınmamıştı. 

 Reuters'ın bu ilanı;  İngiltere, ABD; İsrail ve son günlerde PKK militanlarınca cayır cayır yakılan Fransa’nın seçimlerdeki tarafını net olarak ortaya koymuştur.

Bu ülkelerin Erdoğan’a ve yapılacak seçimlere bakışı ve gönlünde yatan sonuçlara bakıldığında birçok eksik ve hatalarına rağmen Erdoğan,  ülkenin garantisi ve milletimizin sigortasıdır.

Bizler de Ak Parti’nin birçok kez yanlışlarını dile getiriyoruz. Birçok sorunun çözülmesi adına önemli adımlar atılmasına rağmen hala yolsuzluk ve usulsüzlüklerin giderilmesi ve bunlarla adı anılan isimlerin  partiden ve yakınından uzaklaştırılması   gerçeğini sıklıkla ifade ediyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen İngiltere’nin, ABD’nin aleni karşıtlığıyla bizlerin görüş ve düşünceleri   birleşirse onlardan farkımız kalır mı?

Reuters'ın bu tavrı ve içindekini dışa vuruşu bile bizlerin nerede duracağımıza dair önemli bir ipucu veriyor. Saflar çok net ve belli. Durduğumuz yer hepsinden önemli.