'Bırakın Yansın!'

Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık'ta Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında bir saldırgan rastgele ateş açmış, olayda 3 kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi de yaralanmış ve Paris sokakları karışmıştı.

'Bırakın Yansın!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arabaları devirerek ateşe veren ve dükkânlara saldıran PKK terör örgütü destekçileri, polisle de çatışmış, şiddet olaylarında 31 polis yaralanmıştı.

Bu olayların ardından HDP Milletvekili ve eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından Paris sokaklarının adeta savaş alanına döndüğü görüntüleri alıntılayan Temelli, paylaşımında "Paris yanıyor, bırakın yansın" ifadelerini kullandı.

Tepkiler sonrası paylaşımını kaldıran Temelli, "Paris twitimi sildim. Duygular bazen istemeden de olsa başka gerilimlere neden olabiliyor. Katliamdan dolayı çok üzgünüm. Demokratik protesto hakkını savunmaya devam ediyorum." dedi.

Temelli, “bırakın yansın” mesajını Fransa polisinin PKK’lı teröristlere uyguladığı sert muameleden dolayı mı yaptı yoksa artık tükenme aşamasına gelen PKK’ya eskisi gibi destek ve sahiplenme göstermediği için mi yaptı bilinmez ama sildiğine göre  bir yerlerden şeddeli bir zılgıt yemiş olmalı.

Geçmişte ülkemizde belirli ülke ve mahfillerin desteğiyle hayata geçirilen 15 Temmuz, Gezi ve diğer kalkışmaları haber yapıp  “endişeliyiz” manşetini atanların bugün kendilerinin aynı duruma düşmeleri kaderin bir tecellisi olsa gerek.

Demek ki beslediğiniz, büyüttüğünüz ve palazlandırdığınız terör yapıları günün birinde namluları size de çevirebiliyor. 

Bu durumu ABD’nin de anlaması için birkaç şehirde yangın, yağma ve çatışmanın mı  çıkması lazım? Bu yaşananlardan çıkan sonuç şudur ki günün sonunda tüm ülkeler, kendine düşman bildiği ülkeleri yıkmak ve zayıflatmak amacıyla besledikleri terörist yapı ve aparatlardan uzak durmalı ve tüm taleplerini reddetmeli. 

Bunu yapmadıkları takdirde Fransa olaylarını yaşamaları kaçınılmaz olacak ve son pişmanlıklar da fayda vermeyecektir.