'İncitme, İsmailce'

AK Parti'de büyük kongre heyecanı yaşanıyor. 7 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek kongrenin teması, 'Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni, Hep İleri' olarak belirlendi. 

'İncitme, İsmailce'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce milletvekilleri listesinde yüzde 65 değişim oldu. Şimdi de gözler, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu üyelerinde.

4'üncü Olağanüstü Büyük Kongre, "Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni, Hep İleri" temasıyla gerçekleştirilecek. "Hep Yeni" vurgusu yapılırken, değişim listelere de yansıyacak. Kongrede partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri belirlenecek.

75 asil 35 yedek üyesi bulunan MKYK'da tecrübelilerin yanı sıra yeni isimlere de yer verilmesi bekleniyor. AK Parti'de 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili listelerinde yer alamayan isimlerin MKYK'nın yeni üyelerinden olabileceği belirtiliyor. Kongreye sunulacak liste ile ilgili çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sürdürülüyor.

Kongre için, AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı" şarkısının bestecisi milletvekili Yücel Arzen de özel bir gösteri hazırladı. Gösteride, Yücel Arzen, ünlü sanatçı Azerin ile birlikte "İncitme-İsmailce" eserini seslendirecek. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine farklı ezgiler potporiyle sahnede yorumlanacak.

Partinin yeni yönetiminin belirlenmesinin ardından AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları da hızlanacak.

7 Ekimden sonra oluşacak yeni MYK ve MKYK üyeleri aynı zamanda 31 Mart yerel seçimlerinde il ve ilçelerdeki Ak Parti adaylarını da belirleyen ekip olacak. Kongrenin yerel seçimler öncesinde olması ve büyük bir değişimin yaşanacak olması, belediye başkan aday adaylarını da bu kongreye odaklanmalarına sebep oldu. Belediye başkan aday adayları, büyük kongre vesilesiyle hafta sonu Ankara’da olacak ve değişik isimlerle görüşme imkânı ve fırsatını kollayacak.

Kongre sonrası oluşacak liste ile muhtemel belediye başkan adayları da hemen hemen belirlenmiş olacak.