Turizm Atağı

İlimizin bağrında barındırdığı sayısız güzelliklere ve değerlere rağmen turizm sektöründe atılım yaşamamasının sancısını çeken Hakimiyet Gazetesi, her fırsatta bu eksikliği il yöneticilerine ve siyasilere duyurmaya çalışıyor.

Turizm Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda son günlerde hem Ak Partili Milletvekilleri hem de MHP milletvekili Semih Işıkver, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek projelerini sundular ve bunların hayata geçmesi konusunda destek talep ettiler.

Bakan Ersoy da sektörün içinden gelen, turizmin şehirlerin hayatındaki değişim ve dönüşüme bizzat şahit olan tecrübeli bir isim olduğu için gerekli birimlere talimatlar vererek süreçleri başlatmış oldu.

Hakimiyet olarak sayın milletvekillerimizden ve sayın il yöneticilerinden talebimiz şudur ki 2024 yılını turizmde atılım yılı olarak ilan etsinler. Bugünlerde bakanlığa ulaştırdıkları  projelerin önümüzdeki yıl hayata geçmesi konusunda el birliği ile bir eylem planı ortaya koysunlar ve biz artık bu meselenin en azından basit adımlarla çözülebilecek olanlarının çözülmüş olduğunu görmüş olalım.

Çok şey istemiyoruz. Harput, Elazığ Belediyesinin proje ve hizmetleriyle önemli bir konuma yükseldi. Bu aşamadan sonra koruma amaçlı imar planının bir an önce çıkartılmasını, mülkiyet problemlerinin çözülmesini ve Harput’a gelenlerin saatler boyunca bu alanda kalıp ayrılmak istemeyecekleri “yaşayan bir Harput”un oluşturulmasını istiyoruz.

Hazar gölünün etrafının temiz tutulması, parklarının bakımlarının yapılmasını, geçmiş dönemlerde yapılan macera parkı ve zepline tesislerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kanyonların yolunun yapılmasını ve seyir tepesinde sosyal tesisler ile tekne turunun başlatılmasını istiyoruz.

Palu’nun tarihi önemine dikkat çeken etkinlikler, Keban’ın güzelliklerini öne çıkartan faaliyetler istiyoruz. Müzeler şehri Elazığ’ın tematik müzelerle daha cazip hale getirilmesini istiyoruz.

PTT Başmüdürlüğü’nün boşaltacağı tarihi kışla binasının da yeni bir müze olarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bunlar öyle zor talepler, olmayacak hizmetler de değil. Milletvekillerimizin uyumlu çalışmaları ve ortak talepleri ile tüm bu sorunların 2024 yılında çözüleceğine inanıyoruz.