İnce'nin Önü Açık

14 Mayıs'ta hezimete uğrayan CHP'de kurultay süreci başladı. Kılıçdaroğlu sonrası için Ekrem İmamoğlu-Oğuz Kaan Salıcı rekabeti öngörülürken Mustafa Sarıgül'den sürpriz adaylık bekleniyor. Bu isimlerin CHP'deki mücadeleleri devam ederken 14 Mayıs seçimlerine günler kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İnce'nin Önü Açık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen sene salgın koşulları ve erken seçim ihtimalini gerekçe göstererek kurultayı erteleyen Kılıçdaroğlu'nun bu kez nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Kurultayın seçim sonrası 45 gün içinde yapılması öngörülürken, cumhurbaşkanlığı yarışını kaybetmesi halinde Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları artacak.

 2. turda hiçbir adayı desteklememe kararı alan İnce, "Herkesi üçüncü yola; akla, adalete ve ahlaka çağırdık, fettan sesimizi kıstı, duyulmadık. Vazgeçtik mi? Asla! Pazartesi günü üzerimizi çırpıp yeniden başlıyor, 'İçimizde Cumhuriyetin neşesi' ile yollara düşüyoruz." dedi.

İnce’nin “yeniden başlıyoruz” ifadesini sadece memleket partisi anlamında düşünmemek lazım. İnce’nin bu açıklaması, geçmişte birçok defa Kılıçdaroğlu’na rakip olduğu CHP Genel Başkanlığını içeren bir açıklama.

İnce’nin Kılıçdaroğlu  ile ilgili geçmişte “girmişsin kaybetmişsin, girmişsin kaybetmişsin” diyerek 10 kez seçim kaybettiğine yönelik tespitlerinin 28 Mayıs sonrası daha anlamlı olacağı ve elini güçlendireceği biliniyor.

Kısacası 28 Mayıs sonrası iktidardan çok muhalefet tartışılacak gibi gözüküyor.