İmamoğlu Teşkilata El Attı

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerden ağır yenilgiyle ayrılan CHP'de sular durulmuyor. Değişim tartışmalarının yaşandığı partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki koltuk savaşı da kızıştı. 

İmamoğlu Teşkilata El Attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan olmak isteyen İmamoğlu, 18 ilçe başkanı ile gizli toplantı yaptı. Bunu duyan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ise bu görüşmeye oldukça sinirlendiği ve  başkanları görüşmeye çağırdığı iddia edildi. Kaftancıoğlu'nun davetine katılmayan ismin de görevden alındığı belirtildi.

Bu gelişmelerden de anlaşılıyor ki Kılıçdaoğlu ve İmamoğlu rekabetine, üçüncü bir isim daha müdahil oldu. 2019 yerel seçimlerinden beri aralarındaki buzlar erimeyen  ve seçimleri parti teşkilatının değil bizzat kendisi ve özel ekibin kazandığı iddiasıyla CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yıldızları bir türlü barışmayan İmamoğlu’nun bu hamlesi, teşkilatları da bölecek gibi görünüyor.

Aslında Kaftancıoğlu’nun derdi Kılıçdaroğlu’nu korumak falan değil. Kılıçdaroğlu giderse kendisinin de gideceğini çok iyi bildiği için o da kendi koltuğunu koruma adına Kılıçdaroğlu’na kol kanat gerip etrafında pervane oluyor.

İmamoğlu’nun parti tabanından sonra teşkilatlara inmesi de gösteriyor ki artık bu testi su tutmaz ve Kılıçdaroğlu kendi rızası ile gitmese bile parti içindeki dip dalga onu götürecek.