İmamoğlu Pes Mi Etti?

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar  devam ediyor.

İmamoğlu Pes Mi Etti?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yüzünde rabbi yessir görüp, Fatih Sultan Mehmet’e benzetip cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkarmaya çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ters köşe yaptı ve  kendisinin cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu açıklayarak  Akşener’i hayal kırıklığına uğrattı.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "İnsanların bakış açımızı anlaması açısından her CHP'linin ki ben de CHP'liyim, Cumhurbaşkanı adayı kendi genel başkanıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur.”
İmamoğlu’nun bu çıkışı Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirmiş gibi gözükse de belirli kesimlerin ayak oyunlarına takılıp kendisini şimdiden yıpratmama adına bir ön alma taktiği olduğunu dile getirenler de var.

Kılıçdaroğlu da bunu biliyor ve o da İmamoğlu’nu direkt hedef alma ve yarıştan atmak yerine “altılı masa isterse neden olmasın” diyerek zevahiri kurtarma siyaseti güdüyor.
Kim kime strateji yapıyor, kim kime karşı siyaset ağzı kullanıyor birkaç ay sonra belli olacak. Görünen o ki 6’lı masa, ne Kılıçdaroğlu’na ne de İmamoğlu’na sıcak bakıyor. Yeni bir yüz ve sağ seçmende de oy alabilecek bir isim, her zaman gündemde ve masada olacak. Tabi seçimlere kadar masa devrilmezse…