İlgisizlik mi Vurdumduymazlık mı?

Elazığ'da 18 ay önce konutlarına yerleşen Rüstempaşa 2.etap TOKİ sakinleri, yaşanan sorunların çözümü için muhatap bulamamaları nedeniyle sıkıntılı. Toplam 303 daire ve 95 tane dükkânın bulunduğu konutların 3 blok ve 80 dairesi, kazanların çürümesi ve arızalanması nedeniyle yaklaşık 43 gündür ısınamazken, asansör ve otopark kapılarının arızalarının giderilememesi mağduriyetlerin artarak devam etmesine sebep oluyor.

İlgisizlik mi Vurdumduymazlık mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ’da 18 ay önce konutlarına yerleşen Rüstempaşa 2.etap TOKİ sakinleri, yaşanan sorunlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Toplam 303 daire ve 95 tane dükkânın bulunduğu konutların 3 blok ve 80 dairesi, ısı kazanlarının çürümesi ve arızalanması nedeniyle yaklaşık 43 gündür ısınamıyor. 
Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Rüstempaşa 2.etap I Blok Sorumlusu Cebrail Tel, asansörler, kazanlar, otopark kapıları ve alarm sistemlerinde sorunlar olduğunu ve problemlerin  çözümü noktasında muhatap bulamadıklarını ifade etti. 

CEBRAİL TEL: “18 AYDIR SORUN YAŞIYORUZ”

18 aydır konutlarına yerleştiklerini ve sorunların ilk günden itibaren devam ettiğini ifade eden Rüstempaşa 2.etap I Blok Sorumlusu Cebrail Tel,“Rüstempaşa 2.etap TOKİ konutları yaklaşık 18 aydır yapıldı. Bizler de bu konutlarda oturuyoruz. Toplamda 303 daire var. 95 tane dükkan var. İlk günden itibaren sıkıntılarımız var. Özellikle parsel 3’de hiç çalışmayan 18 tane asansör var. Yangın alarm sistemleri, ortak giderlerde de sensör lambaları, kapı kolları, otoparklar var. Otoparkın kapıları yapılacak diye emlak site yönetimi bizlerden parayı peşin aldığı halde yapılmadı. Otoparklar şuan madde bağımlılarının yeri oldu” dedi.

İlgisizlik mi Vurdumduymazlık mı?

20 TANE KAZANIN 10 TANESİ ÇALIŞMIYOR

Vatandaşların sorunları ile ilgilenecek  bir muhatap bulamadıklarını ifade eden Tel, “Şuan 20 tane kazanın 10 tanesi çalışmıyor. Hepsi çürümüş ve altı ayda çürüdü. Ne yüklenici firma ne de site yönetimi bu sorunla ilgileniyor. Yaklaşık 43 gündür 3 bloğun 4 tane kazanı var bir tanesi çalışıyor. Bugün ya da yarın yapacağız diye bizi oyalıyorlar. Özellikle site yönetiminin ya düzelmesi ya da gitmesi lazım. Vatandaş şikayetini yaptığı zaman site yönetimine “müteahhite gidin” diyor. Müteahhit de  “ben evimi teslim etmişim gidin site müdürüne” diyerek vatandaşı başından savıyor. Vatandaş ortada kaldı.” dedi. 

İlgisizlik mi Vurdumduymazlık mı?

SIKINTILARIMIZ 18 AYDIR DEVAM EDİYOR

İlgili bütün kurumlara sorunları bildirdikleri halde bir çözüm bulamadıklarını ifade eden Cebrail Tel, “Eksikliklerimiz çok. İlgili her yere bildirdiğimiz halde ve dilekçe ile başvurduğumuz halde kimse yardımcı olmadı. Yaklaşık 18 aydır bizim sıkıntılarımız devam ediyor. Devletimiz bize sahip çıktı evlerimizde oturuyoruz ama ne yazık ki ilgili kurumlar bize yardımcı olmuyor. 18 ay içerisinde sadece 28 dairenin 18’nin alçı tavanları döküldü. Tekrar yapılıyor. Asansörlerde sıkıntı var. Deprem de zarar görmüş diyorlar asansörler için. Zarar gördüyse yaptırın. ”dedi.

İlgisizlik mi Vurdumduymazlık mı?

DEFALARCA SORUNU BİLDİRDİK AMA MUHATAP BULAMADIK 

Site yönetiminin sorunları çözmediğini ve vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Cebrail Tel, “Ortak giderler de çalışmayan lambalar var. Gece aydınlatmalarda sorunlar var. Site yönetimi alacağı aidata bakıyor. Bu konutların çoğunda yaşlı insanlar oturuyor. Kimse internet bankacılığını bilmez. Bankaya gidiyoruz, banka diyor ki gidin site yönetimine. Site yönetiminin  de burada postları vardı. Aidat ve doğalgazları alıyorlardı. Onu kaldırdılar. Şimdi vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bankaya giderek ödeme yapıyor. Bu sorunu site yönetimi genel merkezine bildirdiğimiz  halde sorun çözülmedi.” dedi.

PARALAR PEŞİN ALINDI AMA HİZMET YOK 

Otopark kapılarının yapılmadığını ifade eden Tel, “Geçen yıl burada hırsızlık olayları artınca yangın tüplerimizi toplattık. Site yönetimine götürdük teslim ettik. Yaklaşık 110 tane civarındaydı. Şuan da 46 tane yangın tüpü var. Diğerlerine ne olduğunu kimse bilmiyor. Site yönetimine soruyoruz, biz bu kadar teslim almışız diyorlar. Hiçbir yerde kamera yok. Site yönetiminde 4 tane kamera var. Emlak site yönetimi, genel merkezi ile görüştüğümüz  de otopark kapıları ne zaman yapılacak diyoruz. Bütçe yetersiz diyorlar .Evi teslim aldığımız da bizden bin 400 lira para alındı. O paranın içinde otopark kapıları, doğalgaz saati var, doğal gaz aboneliği var. Paralar bizden peşin alındığı halde yapılmıyor.” dedi.

3 BLOK VE 80 DAİRE YAKLAŞIK 43 GÜNDÜR ISINAMIYOR

Bir buçuk aydır  vatandaşın evde elektrikle ısındığını ifade eden Tel, “Bazı blokların 1 tane doğalgaz kazanı çalışıyor. 3 blok ve 80 daire yaklaşık 43 gündür ısınamıyor. Yaklaşık 2 ay önce bir blokta 9 tane kazan vardı, 6 tanesi arızalandı. Bir buçuk ay vatandaş evde elektrikle ısındı. Ondan sonra durumu müteahhide söyledik,3 tane kazan gönderildi. Yani 9 kazandan 5 tanesi çalışıyor. Toplamda 20 tane kazandan 10 tanesi çalışmıyor. Şuan 150 ya da 160 konut  ancak ısınıyor. Bizim özellikle 80 dairemiz var. Kazanlar çürüdü bir buçuk ay kazansız kaldık. 2 ay sonra 3 tane kazan geldi ve takıldı.” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

İlgili kurumların ve yetkililerin vatandaşların sorunlarını çözmesi gerektiğini belirten Cebrail Tel,“303 tane daire var. Bir tane alarm sistemi çalışmıyor. Eğer müteahhit bunları yapmadan teslim eder giderse, yaklaşık 800 yada 900 bin lira 303 bloğun zararı  var şuanda. Sadece geçen yıl çalışmayan asansörümüzün maliyeti oldukça yüksek. Kazanların teki 2 bin 500 euro. Bunlar teslim edilip gidilirse biz ne yapacağız? Yetkililerden yardım bekliyoruz. Söylediğimiz bu sorunların çözülmesi lazım. Vatandaş mağdur ve zor durumda. Site yönetiminin  mutlaka halkın sorunlarına duyarlı olması, olmuyorsa da biz değişmesini istiyoruz.” dedi.