İlçeler Hareketli

Geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerin il merkezinden çok ilçe ve beldelerde daha bir heyecanla geçeceğini, il merkezi için az sayıda aday adayı çıkmasına karşın ilçe ve beldelerde bu sayının iki rakamlı hanelere ulaşacağını ifade etmiştik.

İlçeler Hareketli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin beş ilçe başkanının belediye başkanı aday olma gerekçesiyle görevlerinden istifası, Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’un partisinden istifası, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba’nın yeniden aday olmayacağını açıklaması, birçok mevcut belediye başkanının karşısına çıkacak güçlü adayların yarışa katılması,  bu seçimleri  daha heyecanlı hale getiriyor.

Ak Parti’nin elinde bulunan Baskil, Keban, Arıcak, Alacakaya, Kovancılar, Palu ve Karakoçan Belediyelerini yeniden kazanmak adına bir takım değişikliğe gidileceğine yönelik bilgiler olmakla birlikte bu ilçelere MHP’nin de yoğunlaşacağı, Ak Parti’nin açıklayacağı adaya karşılık ilçede karşılığı olan bir isimle seçimlere gireceği ifade ediliyor.

MHP’nin elinde bulundurduğu Ağın, Sivrice ve Maden ilçelerini yeniden daha güçlü bir şekilde kazanmak gibi bir hedefi olmakla birlikte Palu ve Baskil’i de almanın hesapları yapılıyor. 

İlçelerdeki kıyasıya yaşanacak siyasi rekabetten cumhur ittifakı partilerinin galip geleceği, CHP, İyi Parti, Saadet adaylarının ise yeterli desteği görmeyeceği iddia ediliyor.