İl Protokolünden Elazığ Esnaf Odaları Birliğine Ziyaret

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek, oda başkanları ile bir araya geldi.

İl Protokolünden Elazığ Esnaf Odaları Birliğine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak ve oda başkanları ile bir araya gelen İl Protokolü, başkanların talep ve önerilerini dinledi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, ziyarette değerlendirmede sıkıntı ve problemlerini anlatırken, birlik için yeni bir mekan istedi.

KURNAZ: BÜYÜK BİR CAMİAYIZ 

Başkan Kurnaz, “İmkanlarımızın dahilinde sizlerin desteği ile sayın vekilimizin, sayın belediye başkanımızın desteği ile malumunuz sayın valim hizmet binamızı gördünüz. Hizmet binamızda oturacak düzgün bir yerimiz yok sayın valim. Bu konuda oda başkanlarımın dört tanesinin hiç yeri yok, sokakta oda başkanlığı yapıyor. Altı tane odamızda farklı mahallelerde. Sıhhi tesisatçılar odası falan yerde elektrikçiler falan yerde. Netice itibari ile Elazığ’da sivil toplum kuruluşlarının yani bizlerin oturacağı tüm Elazığ esnafının barınacağı yani Elazığ esnafı esnaf sarayına girdiği zaman çorbasını, bir bardak çayını içmesi gerekirken bir hizmete binaen orada oturup dinlenmesi gerekir. Çünkü bu konuda özellikle sayın valim sizin de katkılarınızla sayın vekilimin katkılarıyla, sayın belediye başkanımla biz hakikaten büyük bir camiayız” dedi. 

Talebe, il protokolünden çalışma yapma sözü verildi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da konuşmasında Başkan Kurnaz’ın talebini haklı bularak, esnafın deprem ve salgın döneminde zor dönemler geçirdiğine dikkat çekti.

TORAMAN: HAKLI BİR TALEP 
Vali Toraman, “Haklı bir talep, yerinde bir talep. Daha önce geldiğimizde de fiziksel imkanları fiziksel mekanı da görmüştüm. Hatta bu binadaki odalarımızı ziyaret etmiştim. Bir bakalım gayret gösterelim çalışalım ne yapılabilir, ne edilebilir belediyemiz ve vekillerimizin destekleri ile inşallah oda başkanları ile istişare ederiz. Esnaf kesimi özellikle hem deprem döneminde hem de arkasında salgın döneminde zor dönemler geçirmiş bunu biliyoruz farkındayız. Öyle ya da böyle bu zor zamanları da daha önce olduğu gibi esnafımız aşmasını bilmiş. İnşallah devletimizin de hükümetimizin de destekleri ve katkıları ile burası inşallah bu dönemlerde en az hasar ile ve telafi edilerek aşılıyor. Esnafımızın bizim dışımızda öngörülemeyen salgın gibi savaş gibi pek çok hadiseye karşı korunması için hükümetimizde gayret ediyor” ifadelerini kaydetti.

Elazığ’da esnaf geleneklerinin devam ettiğini belirten Vali Toraman, devletin esnafının yanında olduğunu kaydetti. 

Vali Toraman, “Elazığ’da hala çok kuvvetli bir esnaf geleneği var. Çarşımız pazarımız çok kuvvetli. Saray Camisinin etrafı, Kapalıçarşı’nın etrafı kırsalla şehrin buluşması alışverişin döndüğü yerdi. Pek çok eski esnaf faaliyetlerinin de devam ettiği yer” dedi.