Bataklık Büyüyor

Sözü çok uzatıp yormaya gerek yok. Geçtiğimiz hafta Fırat Üniversitesi Hastanesi önünde bir vatandaşımıza kurşun yağdırıldı ve birkaç günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Bataklık Büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merhumun yakını  önce bir açıklama yaptı ve yetkililere konuyu taşımalarına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını dile getirdi. Ancak sonradan nasıl bir gelişme ya da müdahale oldu bilinmez, çıkıp yetkililere teşekkür etti. Ve ne ilginçtir ki bu teşekkürden saatler sonra yoğun bakımdaki hemşerimizi kaybettik.

BBP Elazığ İl Başkanı açıklama yapıyor ve sorarak diyor ki, “Elazığ muhafazakar insanların yaşadığı bir il olmasına rağmen neden bu tür olaylar yaşanıyor?”

Ve tüm şehir, yetkililer ve muhataplar, geçmişte önlemi alınmadığı için birçok şebeke türediğini ve neredeyse bu alanlarda bir sektör oluştuğunu biliyor.

Hakimiyet Gazetesi olarak iki yıldan beri bu konuya dikkat çekiyor ve palyatif önlemler yerine bataklığın kurutulmasının gerekliliğini  dile getiriyoruz. Zira, olayın merkezine ve odağına inilmediği görülünce bundan cesaret alan yeni şebekeler ve oluşumlar türüyor.

Yetkililerin, herhangi bir olay olduktan sonra açıklama yapmaları, yine ilgili kurum lehinde ve aleyhinde açıklama yapmaları bir canı geri getirmiyor.

Ortada çok bilinen ve artık su yolu haline gelen bir organize işler varken, birilerinin kendi terfi ve tayinine olumsuz etki edecek diye yaşananları önemsiz göstermeye çalışması ve birilerine de ısmarlama açıklama yapmaları bu gerçeği örtmüyor. 

Çözüm şudur: Öncelikle düşülen bir hata ve zafiyet üzerinden  kendisine tehdit ve şantaj yapılan kişi, hiç çekinmeden bunu tüm bilgileriyle birlikte yetkililere taşımalı. Yetkililerde çok acele etmeden tüm şebekeyi, irtibat ve iltisaklıları da yakalamak için bir süre teknik takip yapıp kimlerle konuştukları, kimlerle ortak işbirliği yaptıkları netlik kazanıncaya kadar operasyon gizlilikle sürdürülmeli, yer ve zamanı gelince de şafak baskınıyla tüm şebeke gözaltına alınmalıdır.

Yukarıda da dediğimiz gibi hiç kimsenin makamı, terfi ve itibarı,  öldürülen kişilerin hayatından ve geride bıraktıklarından önemli değildir. Bu konu önemlidir ve buna yoğunlaşılmalıdır.  Yoksa hem şebeke sayısı hem de olay sayısı artacaktır.