İl Müftüsü Selami Aydın, inşaatı devam eden ve temel atma aşamasına gelen camileri inceledi

İl Müftüsü Selami Aydın hafta sonu mesaisini ilimizde yapımı devam eden ve inşaatına başlanacak camileri incelemeye ayırdı.

İl Müftüsü Selami Aydın, inşaatı devam eden ve temel atma aşamasına gelen camileri  inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PINARLAR CAMİİ’NİN KABA İNŞAATI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI
İnceleme gezisine Hicret Mahallesi’nde yapımı devam eden Pınarlar Camii’nden başlayan Müftü Aydın, 06 Mart 2019 tarihinde temeli atılan cami hakkında bilgiler aldı.

Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan Pınarlar Camii’nin bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirildiğini ve güzel bir cami olacağını belirten Müftü Aydın, caminin bir an önce ibadete açılabilmesi için hayırseverleri yardıma davet etti.

BEYZADE EFENDİ CAMİSİ’NİN TEMEL ATMA ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAM

24 Ocak’ta meydana gelen depremde ağır hasar alan ve 13.08.2020 tarihinde yıkım işlemleri tamamlanan Beyzade Efendi Camii’nin temel atma öncesi hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

Müftü Aydın, Cami alanında başlayan kazı işlemleri ile ilgili olarak Dernek Başkanı ve Özel İdare yetkililerinden bilgi aldı.

Projesi tamamlanan caminin yeterli alana sahip olduğunu belirten Müftü Aydın yeniden yapılacak caminin müştemilatında Gençlik Merkezi yapmayı planladıklarını ifade etti.

Müftü Aydın, İl Müftülüğü olarak depremde yıkılan ve hasar alan camilerin yeniden hizmet verebilmesi için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek, Beyzade Efendi Camisi’nin bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden inşa edileceğini ve cami ile birlikte; Kur'an kursu, taziye evi, gasilhane ve morg gibi hizmetlerin müştemilatta yer alacağını söyledi.

MEMUR-SEN 2. ETAP CAMİİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Müftü Aydın, daha sonra Çaydaçıra Mahallesi’nde inşası devam eden Memur-Sen 2. Etap Camii’nde incelemelerde bulundu. Burada Cami Görevlisi, Dernek Başkanı ve cemaatle görüşen Müftü Aydın caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, ihtiyaçlar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretleri sonrası açıklama yapan Müftü Aydın,Sayın Valimiz Erkaya Yırık’ın destek ve himayelerinde, gerek Başkanlığımız ve gerekse İl Müftülüğü olarak il merkezi ve ilçelerde yıkılan camilerin yeniden inşası için gerekli çalışmaların yürütüldüğünün altını çizerek hayır severlerinde katkılarını beklediklerini ifade etti.