İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2024 yılının 2. Koordinasyon toplantısı Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapıldı. 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen kurul toplantısına Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Evren, kaymakamlar, bazı ilçe ve belediye başkanları ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.   Geçtiğimiz Pazar günü mahalli idareler seçiminin yapıldığını hatırlatan vali Toraman “ Elazığ’da mahalli idareler seçimleri çok büyük hadiseler olmadan birkaç ufak tefek hadise dışında güvenlik açısından sühulet ile geçti. Bütün siyasi partilere, adaylara ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Bugün yılın 2. Toplantısını gerçekleştiriyoruz. İlk toplantıda ifade ettiğimiz üzere 2024 yılı Türkiye’de özellikle enflasyonla mücadele konusunda büyük bir kararlılığın ortaya konulduğu bir yıl olarak kendini gösteriyor.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bu çerçevede bugün açıklanan enflasyon rakamları da öngörüldüğü üzere ivmenin aşağıya döndüğü yönünde destekleyici açıklamalar yapıldı.  Maliye ve Hazine Bakanı’mızın bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özellikle kamu harcamalarında kontrol sıkılaştırılması gidileceği bu vesile ile maliye politikalarında enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirlerin kararlılıkla uygulanacağı ifade etti.  Depremin yarattığı tahribatlar için yapılacak harcamalar kapsam dışında tutulacak. Devletimiz deprem nedeniyle çok büyük harcamalar yaptı. Bu minvalde deprem bölgesindeki 11 ilde çalışmalar devam ediyor.  6 Şubat depremleri nedeniyle sayın cumhurbaşkanımız ve İç İşleri Başkanımızın katıldığı kura programlarında Elazığ ili genelinde şuana kadar 2661 konutun kurasını çektik. Anahtarların teslim işlemi süratli bir şekilde devam ediyor. Bir yıllık gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek rakamda konutun inşa edilmesi İç İşleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı TOKİ ve AFAD başkanlığının çok büyük  gayretleri var. Halen Elazığ genelinde 4052 konutun inşaatının devam ettiğini özellikle vurgulamak isterim. Bunlarda peyder pey tamamlandıkça yine kuraları çekilerek hak sahipliğine süratli bir şekilde teslim edilecek” diye konuştu.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Toplantı TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Ali Karabey ile Elazığ 8. Bölge Karayolları Bölge Müdür Yar. Ramazan Sis’in müdürlüklerinin 2024 yılında yapmış oldukları ve yapacakları çalışmaları anlatmasından sonra sona erdi.