İl Genel Meclisi Daha Revaçta

Ak Parti'de sona eren belediye başkan aday adaylığı müracaatları diğer partilerde devam ediyor. 

İl Genel Meclisi Daha Revaçta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti,  3 Aralık Pazar günü de Belediye ve il genel meclis üyeliği müracaatlarını sonlandıracak.

Ak Parti 15 Aralık tarihinde açıklayacağı belediye başkan adayının ardından partide il genel meclisi ve Belediye meclisi üyelikleri ile ilgili müracaatlar değerlendirilip karara bağlanacak.

Belediye başkan adayının üç kontenjanı olmakla birlikle kendisiyle birlikte çalışacak meclis üyelerinde ciddi bir ağırlığı olacak ve en az 10 üyenin ilk 20 içinde bulunmasına özen gösterecek.

Milletvekilleri, il başkanı da birer kontenjan kullanacak ve Belediye meclis üyelikleri belirlenmiş olacak. İl genel meclisinin belirlenmesinde de il teşkilatı ile milletvekilleri etkili olacak. Merkez ilçenin 6 meclis üyesinin üçünü milletvekilleri, üçünü de teşkilat belirleyecek.

İlçelerin il genel meclis adaylarını belirlemede ise yine milletvekillerinin ağırlığı hissedilecek ama ilçe başkanlıklarının da görüşü ve rızası alınacak.   Bu seçimlerde Belediye meclisinden ziyade il genel meclisi üyelikleri daha revaçta gibi. Daha önce Belediye meclis üyesi olan bazı isimler il genel meclisine geçmek için çaba harcıyorlar. İl genel meclisi üyeliği yarışı dışında bir de İl genel meclis başkanlığı için ciddi bir yarış var. Bu konuda teşkilatın zihninde bir isim olduğu gibi milletvekillerinin ajandasında kayıtlı başkan adayları da var. Ama şurası bir gerçek  ki İbrahim Şerbet bu dönem başkanlığa belki meclis üyeliğine veda edecek.

Parti teşkilatlarını 14 Aralık tarihinden sonra ciddi bir meclis üyesi belirleme mesaisi bekliyor ki burada bazı küskünlükler de yaşanabilir.

Bekleyip görelim.